MENIU

"Un beţiv adormit pe stradă, înghiţit de un piton". Povestea "terifiantă" care a speriat Internetul

<p>Monstrul care a speriat lumea este, cel mai probabil, o balenă eşuată</p>

O fotografie terifiantă care surprinde, spun unii, un piton care tocmai a înghiţit un om beat în India, a bântuit Internetul. Evident, este cât se poate de falsă. Povestea, nu şi fotografia.

"Un beţiv care a adormit pe stradă a fost mâncat de un piton, în India". Este povestea terifiantă care însoţeşte o fotografie deloc liniştitoare, care a circulat intens pe reţelele de socializare, pe Facebook, pe divrese site-uri, inclusiv Reddit.

Verdictul? Povestea este falsă.

Pitonul din imagine a mâncat fără îndoială ceva, dar cel mai probabil nu un om, ci un animal. De altfel, fotografia este veche de cel puţin 12 luni şi a mai însoţit diverse poveşti "înspăimântătoare".

Nu în ultimul rând, ştirea nu a fost confirmată din surse credibile, a apărut doar pe diverse site-uri obscure.

Şi totuşi, pot şerpii să înghită oameni?

Deana Snell, specialist al Grădinii Zoologice din Calgary, spune pentru Discovery.ca că există şerpi care pot înghiţi, în principiu, un om.

Este vorba despre trei specii de piton şi una de anacondă, care pot ajunge la mărimi spectaculoase.

Există, evident, mai mulţi factori. Un astfel de deznodământ depinde de mărimea şarpelui, dar şi a omului. În vreme ce au existat informaţii despre copii care au fost înghiţiţi de pitoni, adulţii au mai multe şanse să scape de o moarte atât de groaznică.

De fapt, nu există până acum cazuri credibile de adulţi înghiţiţi de şerpi.

 

Descoperire terifiantă. Monstrul care a înspăimântat lumea. Ce este?

Mai multe articole despre:
piton