MENIU

Un bebeluș de 8 luni a murit din cauza rujeolei, la Iași. Micuțul s-a infectat de la membrii familiei

Un bebeluș de 8 luni a murit din cauza rujeolei, la Iași. Micuțul s-a infectat de la membrii familiei

Tragedie în județul Iași. Un bebeluș de numai opt luni a murit după ce s-a îmbolnăvit de rujeolă. Din primele informații, băiatul nu era eligibil pentru vaccinarea cu ROR (rujeolă-oreion-rubeolă). Micuțul a intrat în contact cu mama și fratele său în vârstă de doi ani, care prezentau simptomatologie clinică de rujeolă și astfel s-a produs infectarea.

„Trendul descendent înregistrat de acoperirea vaccinală împotriva rujeolei, boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică cu care ne confruntăm. Această scădere a ratei de vaccinare anti-rujeolică se datorează în principal campaniei anti-vaccinare desfășurată pe rețelele de social-media în ultimii ani. Tocmai de aceea se efectuează și la nivelul județului Iași o informare cât mai obiectivă a părinților cu privire la importanța respectării schemelor naționale de vaccinare pentru a se asigura cea mai bună protectie posibilă. Astfel, Vaccinarea protejează atât persoana vaccinată, cât și persoanele din jur”, a transmis DSP Iași.

Aproape 800 de cazuri noi de rujeolă, în ultima săptămână, în România. Un copil de 10 ani, nevaccinat, a murit

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, la nivelul comunei Moțca, acoperirea vaccinală este foarte mică, având în vedere refuzul populației de a se prezenta la cabinetele medicilor de familie în vederea vaccinării.

Instituția publică recomandă ca toate persoanele nevaccinate, copii și contacții adulți să se prezinte la medicul de familie pentru imunizare.

Rujeola face o nouă victimă! O tânără de 34 de ani, din Giurgiu, a murit din cauza infecției virale

Rujeola este una dintre cele mai contagioase boli răspândită atunci când o persoană infectată respiră, tușește sau strănută. Orice persoană care nu a fost vaccinată sau nu a trecut prin boală la un anumit moment dat în viață se poate infecta. Vaccinarea antirujeolică (cu vaccin combinat Rujeolă-Oreion-Rubeolă – ROR), este inclusă în Programul Național de Vaccinare și se poate efectua gratuit la medicul de familie, copiilor cu vârste între 9 și 11 luni, la un an și la vârsta de 5 ani. În situația epidemiei actuale, vaccinul ROR se administrează și copiilor cu vârsta de 9 – 11 luni.