MENIU

Un bătrân a murit pe holurile Spitalului Județean Botoșani după ce a fost lăsat nesupravegheat de personalul medical

Un bătrân a murit pe holurile Spitalului Județean Botoșani după ce a fost lăsat nesupravegheat de personalul medical. Bărbatul era internat de câteva zile în aceeași secție cu o pacientă care a sunat recent la 112 pentru că asistentele o ignorau. Într-un alt spital județean, mai exact la Reșița, bolnavii imobilizați sunt cărați pe scări de infirmieri pentru că nu există niciun lift în clădire. 

Deşi trebuia să fie supravegheat de asistente, bătrânul a părăsit salonul aflat la etajul al treilea al spitalului județean Botoșani. După o perioadă destul de lungă, angajaţii secţiei au realizat că pacientul de 87 de ani lipsea.

După mai multe căutări disperate prin celelalte saloane, pensionarul a fost găsit la parterul spitalului, în holul principal, căzut şi fără suflare.

Doina Caba, managerul Spitalul Judenean de Urgență Botoșani, a declarat pentru Realitatea Plus: „Recunoaștem că avem un incident, pacient de 86 de ani, proaspăt internat nici 72 de ori, agitat psihomotor. Au zis că într o fracțiune de secundă, era agitat, s-a incercat tratament. Agentul nu l-a cautat 2 ore”

Pacientul era chiar bunicul directorului medical al unităţii sanitare. Acesta era internat de câteva zile în secţia Medicală I, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Aceeaşi secţie de pe care o pacientă a sunat recent la 112 pentru că personalul nu o băga în seamă.

O situație dramatică a ieșit la iveală și de la Spitalul Județean Reșița. Pacienții bolnavi sunt aduși dintr-un corp de clădire aflat la 2 kilometri, unde se tratează bolile contagioase. Dar pentru că nu există lift, doi îngrijitori sunt nevoiți să urce pe scări, cu targa sau căruciorul, pacienții imobilizați.

Și mai revoltător este faptul că secția de boli contagioase are propriile aparate, însă nu sunt puse în funcțiune.