MENIU

Un bărbat din Covasna trebuie să plătească o sumă URIAŞĂ după ce a jignit un poliţist pe Facebook

Printr-o decizie definitivă dată în luna februarie a acestui an, o instanţă din România a obligat un bărbat care a postat pe Facebook afirmaţii jignitoare şi calomnioase la adresa unui poliţist din Întorsura Buzăului să-i plătească acestuia daune de 15.000 lei şi a dispus dezactivarea contului de Facebook al pârâtului.

Scandalul a început în ianuarie 2016, când Alexandru S. a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu un poliţist din Întorsura Buzăului, aflat în timpul serviciului, cu un comentariu injurios, care începe cu: „mă jegosule infect care eşti – să te duci în ...”. Postarea a fost inserată într-un album numit „Continuarea prezentării găştii de călăi – Mârşavi Infecţi, Mafioţi”. Ortografia aparţine autorului.

În aceeaşi zi, spre seară, bărbatul a postat pe aceeaşi pagină şi următorul comentariu: „Penalişti, Criminali şi mari infractori asta reprezintă la greu aceşti boi mizerabili infecţi – gaşca –ceata infectă mârşavă nenorocită mafiotă şi interlopă”, iar o oră mai trârziu, a apărut un alt comentariu injurios.

Judecătorul a ajuns la concluzia că mesajele postate de Alexandru S. pe pagina sa de Facebook au fost de natură să contureze în opinia publicului o percepţie negativă asupra reputaţiei poliţistului cunoscut în localitate ca o persoană cu o conduită ireproşabilă şi că a fost creat un prejudiciu acestuia, scrie adevărul.ro.

Ce are de gând să facă poliţistul

"Eu sunt cel care trebuie să pun în aplicare măsura, prin executare silită. Şi e destul de complicat pentru că nu există o cale de comunicare legală cu proprietarul paginii, cu Facebook, mai exact. Hotărârea instanţei poate fi interpretată diferit şi de aceea trebuie să fac această acţiune. Căci numele pe care îl avea pagina, iniţial, a fost schimbat succesiv, după pronunţarea sentinţei şi publicarea ei pe portal... Nu aş vrea să mă trezesc că Facebook îmi va spune că pagina nu există sau că va şterge o altă pagină... Căci acţiunea a fost făcută în considerentul conţinutului ei, nu al numelui, acesta fiind doar de identificare, la data introducerii acţiunii în instanţă”, a mai explicat poliţistul.