MENIU

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost arestat după ce a șantajat o femeie cu imagini compromițătoare. Cum a obținut 12.000 de euro

Un bărbat din Cluj-Napoca a fost arestat preventiv după ce a șantajat o femeie, amenințând-o că va publica imagini compromițătoare cu ea, obținând astfel aproximativ 12.000 de euro. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, bărbatul a fost acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv șantaj continuat, violarea vieții private, lovire și fals informatic.

Ce au anunțat oamenii legii

Procurorii au precizat că, între mai 2024 și 6 octombrie 2024, inculpatul a amenințat-o pe victima sa cu publicarea unor imagini intime, constrângând-o astfel să îi remită diferite sume de bani. În plus, bărbatul a efectuat acțiuni de control asupra victimei, cum ar fi activarea locației telefonului mobil și ștergerea conversațiilor, toate acestea pentru a menține controlul asupra acesteia.

Amenințările și constrângerile au determinat-o pe victimă să transfere aproximativ 12.000 de euro, fie în conturi indicat de șantajist, fie prin remiterea directă a banilor acestuia. De asemenea, în perioada menționată, bărbatul a realizat, fără acordul victimei, înregistrări și fotografii compromițătoare în diverse contexte, inclusiv în locuința personală din Cluj-Napoca și într-o cameră de hotel din Târgu Mureș.

Ulterior, el a distribuit aceste imagini unor terțe persoane prin intermediul aplicațiilor de socializare, provocând victimei o suferință psihică semnificativă și afectându-i imaginea profesională. În plus, pe 13 septembrie, în timp ce se aflau împreună în Târgu Mureș, bărbatul a agresat-o fizic, lăsându-i urme vizibile.

Investigarea a relevat că, în aceeași perioadă, el a creat și utilizat conturi false pe rețelele de socializare, folosind informații și fotografii reale ale victimei, pentru a distribui imagini indecente fără consimțământul acesteia, cu scopul de a-i afecta imaginea și a-i provoca prejudicii morale.