MENIU

Un bărbat a luat banii credincioșilor deghizându-se în MĂICUȚĂ. Avertismentul poliției cu privire la metodele de înșelătorie ale escrocilor

Falsă măicuță, prinsă la cerșit.

Incident halucinant la o mănăstire din județul Suceava. Un bărbat care obișnuia să cerșească deghizat în haine de măicuță a inventat o poveste emoționantă cu care a reușit să convingă enoriașii să îi dea bani. 

Individul a fost dat pe mâna poliției de un credincios care și-a dat seama că totul a fost o înșelătorie. Escrocul obișnuia să recurgă la acest gest în zilele în care la biserică se aduna multă lume.

Duminica sau la sărbători importante, când credincioșii vin în număr mare pentru a participa la slujbe. Acum autoritățile trag un semnal de alarmă și atenționează credincioșii să fie prudenți, mai ales că astfel de practici sunt destul de obișnuite, spun oficialii. 

Ovidiu Doroftei, șef Poliția Locală Suceava, a vorbit despre problemele create de cerșetori:

„Colegii mei l-au întălnit o singura dată  în preajma hramului Manastirii SF Ioan în preajma sanzienelor. dacă este să ne referim la faptul că mulți pretind a fi altcineva sau a avea diverse afecțiuni, este o practică des întâlnită. Simulează diverse afecțiuni, se bandajează, cerșesc și au povești care să stârnească mila. Banii acestor suceveni milostici se regăsesc fie în baruri, fie la casele de pariuri, la sălile de jocuri, este un lucru cunoscut că oamenii sunt milostivi în această zonă.

Așa ne-au răspuns cerșetorii vioajori, care  sunt de meserie și vin ocazional la Suceava, cerșesc. Întrebați fiind de ce au ajuns aici, ne-au spus că oamenii sunt milostivi și le dau foarte mulți bani. Lucru pe care l-am întâlnit adeseori în practica de zi cu zi, când într-adevăr cerșetorii au sume mari, dacă vă imaginați. Săptămâna trecută am găsit pe cineva din zona Fălticeni, avea peste 300 de lei strânși din cerșetorie până la orele 14.

Așa că recomand sucevenilor  cu tărie să își manifeste această simpatie și grijă față de semeni prin niște forme mai organizate și să nu cadă pradă acestor șarlatani care efectiv abuzează de bunătatea lor”, a spus șeful Poliției Locale Suceava.

Incidentul cu bărbatul deghizat în măicuță nu este unul singular. În urmă cu 4 luni, un bărbat de 30 de ani a fost prins la Bacău în timp ce cerșea deghizat în măicuță. Oamenii legii au descoperit că este vorba despre un bărbat abia după ce l-au dus la secție. Falsa călugăriță a primit o amendă de 500 de lei pentru fapta sa.

Acesta a mai fost prins în acțiune și de polițiștii locali din Râmnicu Sărat în noiembrie 2021, când a încercat să păcălească trecătorii prin aceeași metodă. Bărbatul spune că hainele pe care le folosea să se deghizeze nu sunt veșminte bisericești, ci haine simple, pe care le-a cumpărat de la un second hand.

Dacă vezi aceste „picturi” pe jos, ocolește-le. Escrocheria care continuă să facă ravagii printre turiști

Mai multe articole despre:
maicuta cersetori deghizat escroci