MENIU

Un bărbat a fost arestat după ce și-a răpit fosta concubină. De la ce a pornit totul

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Popești, a fost arestat preventiv după ce ar fi răpit-o pe fosta sa concubină, conform unui comunicat al Poliției Vâlcea, transmis luni de Agerpres. Incidentul a avut loc în ciuda faptului că bărbatul avea un ordin de protecție care îi interzicea să se apropie de femeie la mai puțin de 150 de metri.

Un bărbat și-a răpit concubina

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Eduard Văduva, bărbatul a fost observat la data de 18 august 2024, în jurul orei 13:00, de către angajații unui magazin alimentar din localitatea Pietrari. Aceștia au alertat autoritățile după ce au văzut cum bărbatul a urcat cu forța femeia în autoturismul său și a plecat într-o direcție necunoscută.

Imediat după primirea sesizării, forțele de ordine din cadrul IPJ Vâlcea au fost mobilizate pentru a localiza și prinde suspectul. Bărbatul a fost găsit în comuna Popești, unde a fost identificat și arestat. Potrivit ordinului de protecție emis anterior, acesta trebuia să mențină o distanță de 150 de metri față de fosta concubină până pe 25 ianuarie 2025.

După reținerea sa pentru 24 de ore, bărbatul a fost prezentat luni magistraților de la Judecătoria Horezu. Aceștia au decis să-l cerceteze în stare de arest preventiv pentru acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal și încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție. Femeia răpită a fost găsită ulterior în comuna Costești și, conform declarațiilor acesteia, nu a suferit vătămări corporale.

„În fapt, la data de 18 august 2024, în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Pietrari au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui magazin alimentar, cu privire la faptul că un bărbat a luat-o cu forţa pe fosta lui concubină şi a introdus-o în autoturismul acestuia, după care a plecat într-o direcţie necunoscută. De îndată, toate forţele de ordine publică şi rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost alertate, acesta fiind identificat în localitatea Popeşti. Poliţiştii au stabilit că este vorba de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Popeşti, pe numele acestuia fiind emis un ordin de protecţie, în care avea obligaţia de a păstra o distanţă de 150 de metri faţă de fosta concubină, până la data de 25 ianuarie 2025", a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Eduard Văduva.