MENIU

Un balon cu aer cald plin cu turiști s-a prăbușit între stâncile din Cappadocia. Incidentul a fost filmat - IMAGINI

Doi englezi au urmărit îngroziți cum un balon cu aer cald uriaș, plin de turiști, s-a izbit de faimoasele formațiuni stâncoase din Turcia, după o rafală ciudată de vânt.

Rebecca Horsfall, în vârstă de 31 de ani, a filmat momentul șocant în care coșul în care se aflau 20 de turiști și doi piloți s-a prăbușit sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei 6 dimineața, lovindu-se de stâncile sitului Valea Iubirii din Cappadocia, Turcia.

„Deodată, oamenii au început să țipe”, a povestit Horsfall, care venise împrună cu iubitul ei, Kieran McDonnell, în vârstă de 30 de ani, pentru a face fotografii la răsăritul soarelui, a declarat pentru MailOnline.

„A fost incredibil de înfricoșător să văd cum coșul balonului cu aer cald alunecă și se izbește de munte”, a mai spus Rebecca Horsfall.

O rafală de vânt a aruncat balonul cu aer cald înspre stânci, în timp ce pilotul Caner Uzun încerca să aterizeze, potrivit ziare.com. Imaginile arată că balonul se dezumflă în timp ce serviciile de urgență se grăbesc la fața locului pentru a examina pasagerii.

Din fericire, niciunul dintre turiști sau piloți nu a fost rănit la aterizarea forțată.

„Balonul cu aer cald în cauză, care a decolat din locația Paşabağları sâmbătă în jurul orei 05:15, a efectuat o aterizare de urgență și în siguranță. Cei 20 de pasageri și 2 piloți din balon au fost evacuați în siguranță de echipele noastre AFAD, nu suferit răni”, se arată într-un comunicat al guvernului turc.