MENIU

Un angajat de la Consiliul Județean Vaslui face meditații în timpul programului, fix în biroul unde ar trebui să lucreze VIDEO

Robert Crețu, angajat la CJ Vaslui, prins în timp ce dădea meditații în instituție. Foto/Captură video

Un angajat al Consiliului Județean Vaslui a fost surprins de presa locală oferind meditații unui elev în timpul serviciului.

Joi după-amiază, Iulian Robert Crețu, funcționar public în cadrul CJ Vaslui, a petrecut aproape două ore în biroul lui Horațiu Buruiană, directorul Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Vaslui (ADIV), explicându-i unui adolescent în vârstă de 17 ani tainele matematicii.

Elevul de ieri nu a fost nici primul și nici ultimul pe care Crețu l-a meditat în timpul programului de lucru. Presa locală  a urmărit fenomenul timp de o lună, fără să intervină în niciun mod și în acel birou au poposit peste 8 elevi, mulți dintre ei copii ai funcționarilor din CJ Vaslui.

În timpul vacanțelor elevilor e mai aglomerat, Robert Crețu își începe programul de la 8.00 și termină la 16.00, timp în care statul îi plătește un salariu generos.

În cazul filmat de reporterii Vremea Nouă este vorba despre un elev a cărui mămică lucrează chiar la ADIV. Reporterii au asistat la toată pregătirea elevului. De pe hol, se putea auzi cum funcționarul public îi explica elevului cum se pot rezolva anumite probleme ce ar putea pica la BAC.

La finalul pregătirii, întrebat fiind de ce a stat aproape două ore cu un elev în biroul lui Horațiu Buruiană, angajatul CJ Vaslui a negat că oferă meditații, afirmând în primă fază că adolescentul a venit să-i lase o factură mamei sale.

A doua oară când a fost întrebat, acesta a spus că băiatul venise, de fapt, să lase o cheie mamei sale. Majoritatea elevilor meditați de „profu’ de mate” Crețu Iulian sunt copii ai angajaților CJ Vaslui, aceștia transformând instituția într-un veritabil SRL. Ciprian Trifan, președintele CJ Vaslui, a declarat pentru Vremea Nouă că va analiza situația, urmând să ia măsurile ce se impun.