MENIU

Un an de la tragedia cutremurătoare de la 2 Mai. Mărturia sfâșietoare a tinerei rănite în accident: „Mâna nu va fi recuperată 100%”

Tânăra rănită în tragicul accident de la 2 Mai, produs de Vlad Pascu și care a dus la moartea a doi tineri, a vorbit despre suferințele pe care le trăiește în urma incidentului. Într-un interviu acordat în cadrul unui post TV, aceasta a mărturisit că retrăirea momentelor acelei zile este extrem de dureroasă și că, din păcate, va rămâne cu sechele fizice permanente.

Cum se simte tânăra accidentată de Vlad Pascu la un an de la tragedie

„Este foarte greu să te duci la pomeni. Să retrăieşti acele momente iar şi iar. Este foarte dureros. Fizic voi rămâne cu sechele. Mai ales cu mâna. Sunt pe drumul cel bun. Am avut parte şi de medici foarte buni care m-au ajutat şi le mulţumesc şi le sunt recunoscătoare. Au dat tot ce au avut mai bun pentru a-mi repara fractura şi nervul. Nu sunt operaţii uşoare deloc. Chiar dacă nu va fi o recuperare de 100%, eu sper să pot să am două mâini funcţionale”, a declarat tânăra.

Judecătoria Mangalia a dispus realizarea unei expertize medico-legale pentru cei doi tineri răniți în accident, cu scopul de a determina dacă aceștia au suferit infirmități permanente. În funcție de rezultatul acestei expertize, încadrarea juridică a faptei ar putea fi schimbată din vătămare corporală în vătămare corporală cu circumstanțe agravante, ceea ce ar putea atrage o pedeapsă mai mare pentru Vlad Pascu.

Tragedia care a cutremurat o țară întreagă

Tragicul accident a avut loc pe 19 august 2023, când Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39 și, în jurul orei 5:25, a lovit un grup de pietoni în apropiere de localitatea 2 Mai. În urma impactului, doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți. Pascu a părăsit locul accidentului și a fost ulterior găsit de polițiști în Vama Veche. Investigațiile au arătat că acesta se afla sub influența mai multor substanțe interzise, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 20 septembrie.