MENIU

Un alt tânăr a murit în locul în care s-a înecat Cristian în Italia. Tragediile care se țin lanț pe râul Natisone

Un adolescent și-a pierdut viața în același loc unde a fost descoperit cadavrul lui Cristian, tânărul român găsit decedat la trei săptămâni după dispariție. În vârstă de doar 15 ani, băiatul era însoțit de un grup de prieteni când s-a întâmplat incidentul tragic.

Încă o victimă în râul Natisone

În urmă cu două zile, Cristian a fost găsit mort în râul Natisone, trupul său fiind descoperit sub o stâncă la o adâncime mare. Vederea clară datorată apei limpezi a facilitat localizarea sa de către pompieri. În mod cutremurător, în același loc, un alt tânăr și-a pierdut viața.

Adolescentul de 15 ani se afla la râu împreună cu fratele său, un văr și mai mulți prieteni. Aceștia au intrat în apă, dar curenții puternici l-au tras rapid într-o zonă adâncă. Deși a încercat cu disperare să se salveze, băiatul a fost înghițit de râu, tragedia fiind inevitabilă.

În iulie 2004, adolescentul de 15 ani a avut aceeași soartă, fiind tras de curenți și înecat în apele periculoase ale râului. În ambele cazuri, lacrimile și suferința familiilor și prietenilor rămași în urmă sunt devastatoare.

Ce au transmis autoritățile

Primarul din Premariacco a declarat zi de doliu în onoarea lui Cristian. Implicat activ în căutările tânărului dispărut, primarul a fost profund afectat de vestea morții acestuia și a considerat că un astfel de gest este un semn de respect față de tragedia care a avut loc.

Ministerul Afacerilor Externe a contactat autoritățile italiene pentru a asigura sprijin familiei îndoliate. „În continuarea informaţiilor referitoare la victimele accidentului petrecut la 31 mai 2024, în care trei persoane de cetăţenie română au dispărut în apele fluviului Natisone, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste a contactat autoritățile italiene competente pentru confirmarea identității și cetățeniei persoanei decedate", a transmis MAE. 

Autoritățile italiene au confirmat că victima este cetățean român, fiind cea de-a treia victimă a accidentului menționat anterior.