MENIU

Un alt spital va prelua urgențele care ar fi trebuit să ajungă la Spitalul Sf. Pantelimon. Decizia Ministerului Sănătății, după scandalul cu asasinele în halate

Un alt spital va prelua urgențele care ar fi trebuit să ajungă la Spitalul Sf. Pantelimon

Scandalul generat de decesele suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon a adus schimbări semnificative în sistemul medical din București. În timp ce unii pacienți au solicitat externarea pe propria răspundere, alții au refuzat să mai fie internați în această unitate medicală.

În situația în care spitalul Sf. Pantelimon funcționează „în regim de avarie”, după scandalul care a zguduit din temelii unitatea medicală, au apărut multe zvonuri în spațiul public cu privire la spitalul care ar putea prelua pacienții ce reprezintă o urgență.

Multe voci au numit Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca drept cel care va trebui să preia pacienții care, în lipsa scandalului, ar fi trebuit să fie preluați de Sf. Pantelimon.

În urma acestor zvonuri, reprezentanții spitalului Floreasca au dorit să  clarifice situația: Spitalul SRI va prelua urgențele care ar trebui să ajungă la Spitalul Pantelimon, potrivit unui ordin emis de Ministerul Sănătății  

”În urma ordinului emis de Ministrul Sănătății, în 2.08.2024, Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) dorește să clarifice situația preluării pacienților care, în regim de urgență, ar fi fost redirecționați de către Spitalul "Sfântul Pantelimon".

Alertă de la MAE: Traficul aerian este suspendat pe aeroportul din Catania din cauza erupției Vulcanului Etna

Înțelegem preocupările legate de preluarea pacienților Spitalului Sfântul Pantelimon, însă, conform ordinului emis de Ministrul Sănătății, această sarcină revine Spitalului SRI, care a fost desemnat să gestioneze preluarea acestor pacienți. 

Spitalul nostru își continuă activitatea conform programului și capacității de primire stabilite, având în vedere misiunea noastră de a oferi îngrijiri de urgență tuturor pacienților care ajung la unitatea noastră, iar în cazul în care va fi nevoie, vom prelua și noi pacienți.

Dorim să asigurăm opinia publică și pacienții că rămânem dedicați misiunii noastre și că ne desfășurăm activitatea într-un cadru organizat și bine coordonat, respectând directivele Ministerului Sănătății și colaborând îndeaproape cu toate unitățile sanitare”, se arată într-un comunicat emis presei. 

Țara unde au apărut bule uriașe pe mașini din cauza căldurii. Ce cauzează, de fapt, acest fenomen