MENIU

Profesor universitar, remarci cu conotații SEXUALE în timpul cursurilor. Bărbatul a intrat în atenția Comisiei de Etică

Un profesor de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) este monitorizat de Comisia de Etică a instituției, după ce mai mulți studenți au semnalat comportamente nepotrivite, inclusiv remarci cu conotații sexuale, în cadrul cursurilor.

Comisia a decis să impună restricții asupra activităților acestuia până la finalul anului universitar 2024-2025, profesorul Andrei Mitrea pierzând, astfel, dreptul de titular pe disciplină și fiind împiedicat să rămână singur cu studenții.

Ce decizie au luat reprezentanții Comisiei de Etică

Conform măsurilor impuse de Comisia de Etică, lectorul Andrei Mitrea va fi supravegheat în activitățile sale didactice de către conducerea Facultății de Urbanism, fiind exclus din poziția de titular pentru cursurile practice și de conducător de atelier. „Pe parcursul anului universitar 2024-2025, domnul lector dr. arh. Andrei Mitrea va fi monitorizat în activitățile desfășurate în prezența studenților,” se precizează în răspunsul transmis de universitate către Edupedu.ro.

Decizia a fost luată la începutul lunii octombrie 2024, în urma completării fișelor de evaluare de către studenți și a declarațiilor scrise și verbale din partea martorilor. Sesizările primite de comisie menționează comentarii pe care profesorul le-ar fi făcut referitor la viața personală a studentelor, comportamentul acestuia fiind semnalat în anul universitar precedent.

Universitatea a menționat că nu a primit sesizări oficiale de la studenți privind acest caz. În prezent, Codul-cadru de etică universitară, aprobat de guvern în aprilie 2024, stipulează că orice sesizare trebuie să fie semnată și să includă date de identificare ale persoanei care o formulează.