MENIU

Un alt Holocaust? Guvernul sirian suspectat că deține un crematoriu pentru a mușamaliza atrocitățile

Înalți oficiali din Statele Unite au declarat luni că există suspiciuni că guvernul sirian a construit un crematoriu la scară largă, în apropierea închisorii militare Saydnaya, cunoscută sub denumirea „abatorul de oameni”, în efortul de a ascunde barbariile în masă desfășurate acolo. 

Guvernul irian, condus de președintele sirian Bashar al-Assad, este acuzat că punerea în folosință a acestui crematoriu are scopul de a camufla crimele și torturile aplicate prizonierilor închiși din motive politice.

Stuart Jones, secretar adjunct pentru Biroul Afacerilor din Orientul Apropiat din cadrul Departamentului de Stat, a dezvăluit o serie de fotografii și informații declasificate și a declarat că Rusia, un aliat al președintelui Bashar al-Assad, trebuie să-și folosească influența pentru a opri continuarea atrocităților lui Assad.

Dezvăluind fotografiile, Jones a spus: „Credem că punerea în funcțiune a unui astfel de crematoriu reprezintă un efort de a acoperi adevărata dimensiune a crimelor în masă care au loc în închisoarea Saydnaya”, citează CNN.