MENIU

Un adolescent din Italia și-a pus capăt zilelor cu pistolul tatălui său, polițist. Cazul amintește de sinuciderea adolescentei din Călărași

Sinuciderea unui adolescent de 15 ani, cu pistolul tatălui său, polițist local, a stârnit un val de compasiune și de îngrijorare în întreaga Italie. Presa a dezvăluit faptul că tragedia s-a produs pentru că tânărul n-a mai suportat umilințele la care era supus de colegi. Un caz similar s-a produs zilele trecute și în România; o adolescentă, tot de 15 ani, a decis să-și curme viața, în urma hărțuielilor venite din partea colegilor.

Leondardo, un tânăr din Senigalli, și-a luat viața cu pistolul de serviciu al tatălui său, un polițist local, din cauza unor episoade de agresiune la care a fost supus de ceva vreme la școală.

Cu o seară înainte de gestul fatal, adolescentul s-a certat cu tatăl său și a plecat de casă, luându-i și pistolul de serviciu. Polițistul a dat imediat alertă și s-a declanșat o amplă operațiune de căutare, dar totul a fost în zadar. Trupul băiatului a fost găsit fără viață, a doua zi, într-o fermă părăsită, scrie La Milano.

Potrivit avocatului familiei, Leonardo a fost batjocorit la școală cu fraze jignitoare și dure. Băiatul le-ar fi mărturisit părinților că nu mai vrea să meargă la cursuri, iar masa sa a depus o plângere la poliție, chiar în seara dispariției, raportând numele băieților care-i agresau copilul.

SEMNAL DE ALARMĂ: BULLYINGUL LE ESTE PREZENTAT ADOLECENȚILOR DREPT MODEL DE COMPORTAMENT SOCIAL

Parchetul a deschis un dosar în rem pentru instigare la sinucidere, urmând să formuleze acuzații mai precise după cercetarea dispozitivelor electronice ale adolescentului.

Comunitatea din Senigallia este șocată și apar întrebări cu privire la modul de prevenire și combatere mai eficientă a bullying-ului, fenomen care, din păcate, face tot mai multe victime, multe dintre ele tăcute, printre cei mai tineri. Fenomenul a căpătat o amploare globală, un caz aproape tras la indigo, în ceea ce privește cauzele și finalul, s-a produs zilele trecute la Călărași.

Răsturnare de situație în cazul morții tinerei de 15 ani, nepoata unui primar din jud. Călărași: a lăsat două mesaje de adio. Ștefania, eleva olimpică,