MENIU

O dragoste de 68 de ani. Ultima fotografie cu Regina Ana şi Regele Mihai împreună

Ultima fotografie cu Regina Ana şi Regele Mihai împreună. O dragoste de 68 de ani

Ultima fotografie cu Regina Ana a fost dată publicităţii de Casa Regală în ianuarie 2016. Fotografiile îi surprind pe cei doi la fel de îndrăgostiți și grijulii, în confortul reședinței lor din Elveția.

Principesa Margareta și Principele Radu s-au aflat, în perioada 20-25 ianuarie, în vizită în Elveția, la reşedinţa Regelui Mihai și a Reginei Ana, potrivit romaniaregala.ro. Cu această ocazie, Casa Regală a făcut publice o serie de fotografii cu Regina Ana, Regele Mihai şi membri Casei Regale.

A murit Regina Ana. Avea 92 de ani

Majestatea Sa Regina Ana a României a murit astăzi în Elveţia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Regale. Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut pe 18 septembrie 1923, în Paris. Majestatea Sa este soția fostului suveran Mihai I al României și fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei.

Povestea dintre Regina Ana și Mihai I al României a început în noiembrie 1947, când Regele a mers la Londra pentru a asista la nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Prima întâlnire dintre viitorii soți a fost amuzantă: "Când ne-am întâlnit prima oară, el era în uniforma aviaţiei române. În loc să mă prezint asa cum trebuia, am reacţionat milităros, salutându-l în poziţia de drepţi. A fost un moment amuzant", a rememorat acum ceva vreme Regina Ana. Dupa doar o saptamană, Regele i-a cerut mana. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franța.
Începând cu anul 1939, după izbucnirea razboiului, și-a urmat familia în Spania și în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o școală de artă, la New York. În paralel, pentru a-și putea câștiga existența, a lucrat ca vânzatoare la magazinul universal Macy's.

GALERIE FOTO. Cum arăta Regina Ana când era tânără. Poze de la nunta cu Regele Mihai

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg ăi Germania, până la sfârșitul ostilităților. A primit "Crucea de Razboi" a Franței.

Au sărbătorit Nunta de Diamant și Nunta de Safir

La 10 iunie 2008, la București și la Castelul Peleș, a fost sărbătorită Nunta de Diamant, la 60 de ani de la căsătorie. A fost atunci primul jubileu regal desfășurat cu zeci de invitați din străinătate, omagiat de mii de români și privit la televizor de sute de mii de concetățeni.

La 10 iunie 2013, Majestățile Lor au celebrat, într-un cadru privat, Nunta de Safir, adică 65 de ani de căsătorie. Regele și Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Regina Ana a murit. Legătura neştiută cu regina Elisabeta a Marii Britanii

Regina Ana a murit. Conform cu tradiția Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, anunţă Casa Regală.

Regina Ana şi Regele Mihai, 68 de ani împreună. FOTOGRAFII de colecţie

Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanțele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/ .

Unde va fi înmormântată Regina Ana

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

Mai multe articole despre:
regele Mihai Regina Ana regina Ana a murit