MENIU

Uleiul miraculos! Se credea că e bun doar la cosmetică, dar beneficiile sale medicale au uimit

Cunoscut în special pentru proprietățile sale de regenerare a părului, dar și pentru eficiența în domeniul frumuseții, uleiul de ricin este un real ajutor pentru numeroase probleme ce nu își găsesc rezolvarea decât prin aceasta cale naturală.

Uleiul de ricin este folosit din cele mai vechi timpuri, pentru diferite tratamente. Beneficiile sale sunt recunoscute și se folosesc pentru o gamă foarte largă de probleme, fie în domeniul esteticii, fie în cel al sănătății. Printre acestea, se numără: 

  • Răni sau ulcerații

Uleiul de ricin grăbește cicatrizarea rănilor. Puneți un tampon de vată sau tifon îmbibat în acest ulei și lăsați-l pe leziune peste zi.

  • Constipație

Aceasta este o afecțiune de care suferă în special femeile. Alimentația necorespunzătoare, viața sedentară, stresul sunt doar câteva dintre cauzele instalării constipației. Este indicat ca în astfel de situații sa faceți o cură cu ulei de ricin.

  • Negii

Uleiul de ricin poate vindeca negii de pe corp, atât de inestetici. În acest scop, trebuie masată cu ulei de ricin porțiunea de piele de două ori pe zi, câte un sfert de oră.
  

  •     Remediază pete pigmentare cauzate de afecțiuni hepatice

Se masează zilnic zona afectată de pete, timp de 15 minute, până la obținerea colorației normale. Acest tratament oferă rezultate în câteva săptămâni, în cele mai multe cazuri.

  •     Pielea întărită și bătăturile

Pentru pielea întărită de pe coate, spre exemplu, este bine să se ungă porțiunea de piele cu ulei de ricin. Apoi se aplică o bucată de bumbac pe pielea înmuiată cu ulei de ricin și se ține cel putin o oră. Se repetă tratamentul în fiecare seară.

Pentru bătături sau pielea întărită de pe tălpi, este bine să se ungă talpa, în special zonele afectate, cu ulei de ricin și apoi să încălțăm niște șosete de bumbac, pe care să le ținem în picioare cel putin 2-3 ore. Se repetă de asemenea tratamentul în fiecare seară.

  •     Unghii mai rezistente

Pentru cele care au unghii care se exfoliaza sau rup usor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se da jos de pe unghii lacul si se aplica ulei de ricin usor incalzit pe unghii.

Se sta minim o ora cu uleiul pe unghii si se maseaza in continuu. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate.

  •     Gene mai lungi

Pentru cele care isi doresc gene mai lungi, salvarea este tot uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grjia fata.

Puteti folosi o periuta de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene, urmand ca dupa aproximativ o luna, sa remarcati rezultatele uimitoare.

  •     Sprâncene netede și uniforme

Daca aveti probleme cu sprancenele si vi se pare ca acestea sunt cam razlete, raspunsul este tot uleiul de ricin. Acesta poate fi aplicat in fiecare seara, utilizand un betisor igienic sau o pensula/ perie de machiaj.

Uleiul de ricin ne va ajuta in maxim o luna sa capatam sprancene netede si egale, favorizand cresterea firelor de par si egalizand forma sprancenelor tale.

  •     Creșterea lentă a părului / Probleme de cădere a părului

Pentru cei care au probleme cu caderea parului sau vor ca podoaba capilara sa creasca mai repede, uleiul de ricin este o solutie la indemana.

Tratamentul pentru par presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenta inainte de culcare timp de trei zile pe saptamana.Dimineata, dupa terapia cu ulei de ricin, va puteti spala parul in mod normal.

  •     Curăță porii și îndepărtează punctele negre

Uleiul de ricin se mai foloseste impreuna cu uleiul de jojoba pentru a curata porii si a indeparta punctele negre. Cele doua tipuri de ulei se amesteca in proportii diferite, in functie de tipul de piele.

Pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin si 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba.

  •     Tratament pentru cearcăne

Amestecă ulei de ricin cu puțin ulei de cocos și masează zona de sub ochi cu acest produs, pânî se absoarbe în piele. Tratamentul se aplică zilnic și înlatură complet semnele oboselii de pe chipul tău.

sursa