MENIU

Uleiul care scade riscul de cancer de sân cu peste 60%. Care este doza terapeutică zilnică

Cercetătorii de la Institutul JAMA Internal Medicine au demonstrat că adoptarea unei diete mediteraneene şi consumul a patru linguri de ulei de măsline, în fiecare zi, reduc riscul de cancer la sân cu peste 60%.

Studiul specialistilor spanioli a inclus 4.000 de femei cu varste cuprinse intre 60 si 80 de ani si care au fost impartite in trei grupuri. Potrivit prevention.com, persoanele din primul grup au urmat o dieta mediteraneana, bogata in fructe, legume, cereale integrale, peste si legume, limitand consumul de lactate, carne rosie si dulciuri si au utilizat in mancare aproximativ patru linguri de ulei de masline in fiecare zi.

Cel de-al doilea grup a urmat aceeasi dieta mediteraneana, doar ca in locul uleiului de masline au consumat diferite tipuri de nuci. Femeilor din al treilea grup li s-a cerut sa adopte o dieta saraca in grasimi.

Cercetarea s-a derulat pe durata a sase ani, iar in acest timp 35 din cele 4000 de femei au dezvoltat cancer mamar. In cazul femeilor care au adoptat o dieta mediteraneana si au consumat cele patru linguri de ulei de masline extra-virgin in fiecare zi s-a constat ca riscul de boala s-a redus cu 62%.

De ce este uleiul de masline atat de special? Autorii studiului sustin ca cercetarile anterioare au relevat ca anumiti compusi din uleiul de masline, precum antioxidantii polifenoli, distrug celulele canceroase si impiedica dezvoltarea tumorilor.

In cazul in care nu stiti cum ati putea introduce cele patru linguri de ulei de masline in meniul zilnic, specialistii ne sfatuiesc sa renuntam la unt atunci cand preparam legume, sa il folosim pentru un plus de aroma atunci cand gatim pui sau peste la cuptor si sa ne asezonam salatele. Nu uitati nici de micul dejun: ulei de masline extra-virgin adauga savoare iaurtului grecesc simplu sau ovazului.

Sursă: Bzi.ro