Uimitor! Motivul util pentru care ar trebui să păstrezi mereu cărbune în casă
Cărbunele are mult mai multe întrebuințări decât ne-am fi putut închipui. Acesta este folositor la mai multe lucruri, nu doar la aprinderea focului sau la încălzirea locuinței. Află, din materialul următor, propietățile antifungice ale cărbunelui.
Cărbunele a fost folosit primele dăți pentru a absorbi mirosurile neplăcute ale rănilor putrezite. În gospodărie, cărbunele are numeroase utilizări. Una dintre cele mai cunoscute calități ale acestuia constă în purificarea aerului, dar și a apei.
De asemenea, acesta elimină în mod natural mirosurile, bacteriile, poluanții nocivi și alergenii. Pentru aceasta, trebuie să pui bucățele din cărbune din lemn într-o cutie perforată sau într-un săculeț din tifon, pe care să o așezi în dulap, frigider, WC sau în debara. Cel mai interesant lucru este faptul că acesta se poate refolosi și îşi reface calitățile dacă îl pui în cuptor timp de 3-4 ore, la temperatura de 250-300 de grade. De reținut este că, după 2-3 săptămâni, cărbunele se înlocuiește cu o porție nouă.
Conform topremediinaturiste.ro, poți pune în încălțări branțuri cu cărbune, care absorb umezeala și mirosul neplăcut, pretejând picioarele de bacteriile nocive.