MENIU

UE negociază achiziționarea a 225 de milioane de doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de CureVac

UE negociază achiziționarea a 225 de milioane de doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de CureVac

Comisia Europeană (CE) a încheiat, astăzi, prima rundă a discuțiilor preliminare cu compania germană de produse farmaceutice CureVac pentru achiziționarea a cel puțin 225 de milioane de doze ale unui potențial vaccin împotriva COVID-19 pentru statele UE, relatează Reuters. 

Conducerea executivă a Uniunii Europene este, de asemenea, în discuții cu Johnson & Johnson și Sanofi pentru vaccinurile în curs de dezvoltare, și a convenit săptămâna trecută cu AstraZeneca o tranzacție avansată de cumpărare a cel puțin 300 de milioane de doze de vaccin pe care, în prezent, aceasta le dezvoltă cu Universitatea Oxford.

„Fiecare rundă de discuții pe care o încheiem cu sectorul farmaceutic ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a învinge acest virus. În curând vom avea un acord cu CureVac ”, a declarat președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen.

UE va începe acum să negocieze un contract cu CureVac, care ar putea fi primul acord bilateral de aprovizionare al companiei, ce vizează asigurarea vaccinului pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii în cazul în care testele preliminarii vor dovedi sigurnța și eficiența acestuia.

Reprezentanții CureVac au declarat, astăzi, că discuțiile au inclus opțiunea de a furniza 180 de milioane de doze suplimentare.

Mai multe articole despre:
vaccin covid curevac ue