MENIU

UE a revenit în Ucraina după 47 de zile de război - Și-a reluat activitatea diplomatică la Kiev

UE a revenit în capitala Ucrainei după 47 de zile de război - Și-a reluat activitatea diplomatică la Kiev

Uniunea Europeană a revenit în capitala Ucrainei, în cea de-a 47-a zi de război.  

Uniunea Europeană și-a reluat prezența diplomatică în capitala Ucrainei Kiev, după ce a mutat-o ​​temporar în Polonia după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Matti Maasikas, șeful delegației UE în Ucraina, a redeschis reprezentanța diplomatică în Kiev.

Acesta a ajuns în capitala Ucrainei de vineri, 8 aprilie, când a fost alături de mai mulți oficiali ai UE, în frunte cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au vizitat țara.

Maasikas a rămas la Kiev ca să redeschidă delegația UE și să evalueze condițiile de întoarcere a personalului ambasadei.

Câteva alte misiuni diplomatice europene s-au întors, de asemenea, la Kiev, după ce trupele ruse s-au retras din vecinătatea capitalei Ucrainei la începutul lunii aprilie. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut diplomaților străini să se întoarcă la Kiev, după ce Rusia și-a retras trupele di nregiunea Kiev.  

„Prezența misiunilor diplomatice străine la Kiev reprezintă activitatea normală a ambasadelor. Acesta este un semnal clar pentru agresor că Kievul este capitala noastră. Nu un oraș de provincie rusesc, ci capitala Ucrainei”, a subliniat Zelenski, îndemnând diplomații să se întoarcă la Kiev,