MENIU

Ucrainenii spun că PUTIN este ca Voldemort - Cap-de-Mort pentru ruși - Mărturii teribile despre masacrul din Bucha

Vladimir Putin, comparat cu Voldemort - Lordul Cap-de-Mort

Tot mai multe detalii cutremurătoare apar după masacrele rușilor în războiul din Ucraina. 

„Pentru ruși, Putin este un fel de Voldemort”, spune un voluntar care a reușit să supraviețuiască după masacrul de la Bucha. Serghei Petrenko se referă la cunoscutul personaj Lordul Cap-de-mort din seria cu Harry Potter, bestseller semnat de scriitoarea britanică J.K. Rowling.

Voluntarul Serghei Petrenko mai spune că invadatorii ruși de la Bucha au un nivel de educație extrem de scăzut.

„Nu erau ruși de la Moscova sau din Sankt Petersburg în Bucha. Rușii care au capturat Bucha erau  ca o hoardă săracă, analfabetă. Doar niște sălbatici. Acești oameni nu sunt capabili să evalueze critic politicile Rusiei și în special ale lui Putin”, este de părere Petrenko, potrivit Unian.net.

De la începerea invaziei, Putin a fost comparat cu personajul negativ din seria Harry Potter - Voldemort, adică Lordul Cap-de-mort. Celebrul Voldemort a fost invocat și în cazul fostului președinte american Donald Trump, dar și în al lui George Bush Jr, în 2003, la invazia SUA în Irak.

Serghei Petrenko a fost în Bucha încă de la invadarea Rusiei în Ucraina și a fost capturat când localitatea a fost ocupată de ruși.

„Ei beau totul la rând, iar apoi, deja beți, sunt dornici să vorbească inimă de la inimă și să spună că au venit să ne salveze. Sunt zombi, zombificați. Putin este un sfânt pentru ei. Cred că el este pentru ei un fel de Voldemort - un nume care nu poate fi pronunțat cu voce tare”, spune Petrenko.

„Dacă îi descrii în câteva cuvinte, este o hoardă săracă, needucată. Doar bieți sălbatici. Ei chiar nu credeau că Bandera a murit. Nu știau asta”, a mai declarat Petrenko, referindu-se la controversatul erou Stepan Bandera, care a luptat în al doilea război mondial, considerat un ultranaționalist, luptător pentru libertate de unii, însă și fascist, nazist de alții.

„Nu erau ruși de la Moscova sau din Sankt Petersburg în Bucha. Au trimis acolo băieţi care nu văzuseră niciodată un boiler. Sunt din nişte sate îndepărtate care nu au studiat niciodată nicăieri. Tot ce ştiu să facă este să bea", a mai spus Petrenko, după ce a scăpat de masacrul rușilor din Bucha.

Comparația cu personajul negativ din Harry Potter nu este nouă. La o săptămână de la invazie, în Polonia, artistul Kawu l-a pictat pe Putin ca pe Voldemort în Poznan, Polonia.