MENIU

Ucraina, pregătită să sprijine România în lupta împotriva inundațiilor! Anunțul autorităților de la Kiev

Ucraina, pregătită să sprijine România în lupta împotriva inundațiilor! Anunțul autorităților de la Kiev

Ucraina a anunțat că este pregătită să ofere ajutor României în gestionarea inundațiilor devastatoare care au afectat recent mai multe regiuni. Declarația a fost făcută de ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sybiha, care a subliniat solidaritatea țării sale față de vecinii afectați de acest dezastru natural.

„Ucraina stă alături de vecinii care se confruntă cu inundații devastatoare. La instrucțiunile președintelui Volodimir Zelenski și sub coordonarea prim-ministrului Denys Shmyhal, ne-am oferit să sprijinim Cehia, Ungaria, Moldova, Polonia, România și Slovacia prin trimiterea de unități ale Serviciului nostru de Stat de Urgență pentru a ajuta la atenuarea dezastrului”, a declarat Andrii Sybiha.

Acest gest vine ca parte a eforturilor coordonate la nivel regional de a combate efectele schimbărilor climatice și de a oferi sprijin umanitar țărilor afectate de fenomenele extreme. În ultimele săptămâni, inundațiile au provocat pagube semnificative în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, unde mai multe comunități se confruntă cu distrugeri cauzate de revărsarea apelor.

„Ne exprimăm condoleanțe pentru viețile pierdute și pagubele cauzate de inundațiile din Europa Centrală. Gândurile noastre sunt la toate comunitățile afectate. Le dorim vecinilor noștri să depășească cât mai curând acest dezastru natural”, a mai adăugat ministrul de Externe.

Plouă din nou la Galați. Florinela Georgescu, ANM: „Ne așteptam la acest lucru”! Prognoza meteo actualizată

Mai multe articole despre:
ucraina inundatii