MENIU

Ucraina pregătește o lovitură de proporții împotriva Rusiei. Scenariul lansat pe blogurile militare

Atentatul de la podul Kerci a fost una dintre cele mai spectaculoase operațiuni ale Ucrainei (Profimedia)

După incursiunea neașteptată în regiunea Kursk, trupele ucrainene ar pregăti o nouă lovitură de proporții în Crimea. Forțele ruse au desfășurat în apropierea podului Crimeei sisteme antiaeriene și construiesc structuri de apărare, potrivit unui blogger miliar rus.

Forțele ruse au desfăşurat în apropierea podului Crimeei sisteme antiaeriene de tip Panţîr și construiesc structuri de apărare, conform contului de Telegram "Vânt crimeean", scrie RBC, citat de Rador Radio România, în așteptarea unei lovituri de mare amploare a ucrainenilor.

 

 

Sursa citată susține că Rusia a început să plaseze barje pe partea de sud a podului încă la începutul lunii mai, pentru a proteja structura și canalul de transport maritim de viitoarele atacuri ucrainene. „Din mai până în iunie, ruşii au consolidat măsurile de securitate, pentru a apăra controversatul pod. Dar imagini noi, realizate pe 29 septembrie arată o creștere semnificativă a numărului de barje care protejează podul. Imaginile din satelit  au arătat și două sisteme de apărare antiaeriană Panţîr în apropierea podului", notează bloggerul miliar.

Potrivit analiștilor, aceste acțiuni arată că Rusia este preocupată nu numai de amenințarea dinspre mare, ci încearcă și să protejeze podul de atacuri aeriene și de un atac fără precedent al forțelor ucrainene.

În vara anului 2022, podul Kerci din Crimeea a fost ținta uneia dintre cele mai spectaculoase operațiuni ale forțelor ucrainene, find grav afectat de explozia unui camion capcană.

Propaganda lui Putin, în stare de șoc după explozia de la podul Kerci. Scenariul unui sabotaj distruge mitul INVINCIBILITĂȚII

Mai multe articole despre:
ucraina contraatac rusia lovitura stare de alerta