MENIU

CNN: China sprijină soluționarea pașnică a conflictului Ucraina-Rusia - Cu ce îl are la mână pe Putin

Vladimir Putin Foto: Profi Media

Ucraina anunță că are sprijinul Chinei în „soluționarea pașnică” a conflictului declanșat de Rusia.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat marți că Beijingul este „gata să caute o soluție pașnică” în conflictul dintre Ucraina și Rusia, pentru a pune capăt războiului declanșat de Vladimir Putin. 

Kuleba a avut o discuție telefonică, marți, cu omologul său chinez Wang Yi. Diplomatul, fără a numi actul militar al Rusiei în Ucraina o „invazie”, a afirmat că China respectă suveranitatea și integritatea teritorială a fiecărei țări și s-a declarat pentu rezolvarea crizei Rusia-Ucraina prin negocieri.

Kuleba a declarat la CNN, în emisiunea celebrei Christiane Amanpour, că „a făcut un apel la ministrul chinez de externe să profite de o anumită influență pe care o are asupra lui Putin, de relațiile cu Rusia și să-l îndemne pe Putin să oprească imediat acest război”.

„Implicarea constructivă a Chinei este posibilă”, a mai afirmat Kuleba, întrebat dacă Beijinul ar susține o soluționare diplomatică a conflictului mai ales că s-a abținut la votul rezoluției de condamnare a invaziei Rusiei la Consiliul de Securitate al ONU.