MENIU

Ucraina a lansat rachete asupra unui feribot rusesc cu combustibil din portul Kavkaz VIDEO

Ucrainenii au lovit portul cu rachete Neptune, una a lovit feribotul Conroe Trader. Foto/Captură video

Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au atacat un feribot feroviar cu tancuri în portul Kavkaz din teritoriul Krasnodar, transmite sediul operațional regional .

„Un feribot feroviar cu rezervoare de combustibil a fost atacat în portul Kavkaz, iar serviciile speciale lucrează la fața locului. Zona incendiului și informațiile despre victime sunt în curs de clarificare”, se arată în comunicat.

După cum a clarificat sursa informată a lui Shot , trupele ucrainene au lovit portul cu rachete Neptune, dintre care una a lovit feribotul Conroe Trader. Atacul ar fi fost efectuat din regiunea Odesa. Traficul pe podul de peste strâmtoarea Kerci este blocat temporar.

Potrivit martorilor oculari, pe peninsulă se ridica un fum gros și negru, iar la Sevastopol a sunat o alarmă. La scurt timp după grevă, în Kerci au început să se audă zgomote de explozii. După cum scrie Crimean Wind , citând locuitorii locali, rezervoarele de combustibil de pe feribot au început să explodeze.

Containerele conțineau „combustibili și lubrifianți”, relatează RIA Novosti, citând o sursă din serviciile de urgență. Potrivit interlocutorului agenției, un tren de pompieri a fost trimis în portul Kavkaz. Până la ora 18.30, ora Moscovei, 1.380 de mașini s-au acumulat în coada din fața podului închis din Crimeea: 400 așteptau să călătorească de la Taman și 980 de la Kerci.

Portul Kavkaz a fost o țintă a forțelor armate ucrainene de la începutul invaziei ruse din februarie 2022. Ultima dată când armata ucraineană a atacat-o a fost la sfârșitul lunii iulie. Apoi dronele au atacat o navă cu feribotul în portul maritim, o persoană a fost ucisă și alte cinci au fost rănite.

Portul Kavkaz este situat în partea de nord-est a strâmtorii Kerci din Peninsula Taman. Ocupă 46,5 hectare și este unul dintre cele mai mari porturi de pasageri din Rusia. Capacitatea de transfer a terminalelor sale de marfă este de 27,5 milioane de tone pe an. La sfârșitul anului 2023, cifra de afaceri de marfă a portului a crescut cu 28,1%, la 21,4 milioane.

Portul a fost construit în 1953 pe Chushka Spit din strâmtoarea Kerci din districtul Temryuk din teritoriul Krasnodar. Scopul său principal este de a deservi traversarea cu feribotul Kerch pe linia „portul Crimeei” - „portul Caucazului”. Infrastructura portuară permite transportul de pasageri, mașini și trenuri.

În apropierea portului Kavkaz a fost construită o gară cu același nume, care efectuează lucrări de manevră pentru a forma trenuri și a rula vagoane pe feribot.