MENIU

Ucis în stradă, pentru o ţigară. Ce PEDEAPSĂ a primit criminalul

Ucis în stradă, pentru o ţigară. Ce PEDEAPSĂ a primit criminalul

Tânărul care în luna septembrie a anului trecut a ucis un bărbat de 29 de ani, înjunghiindu-l pentru o țigară, pe stradă, în zona Piața Chiliei, din Constanța, a fost condamnat la nouă ani și două luni de închisoare, pentru omor calificat. Decizia instanței nu este definitivă.

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat pe Robert Moroianu, acum în vârstă de 23 de ani, din Constanța, la nouă ani și două luni de închisoare şi patru ani interzicerea unor drepturi, pentru omor calificat.

Instanța a mai decis scăderea din durata pedepsei închisorii a perioadei în care tânărul a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv din 19 septembrie 2013 şi până în prezent.

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2013, în jurul orei 02.30, pe strada Radu Calomfirescu din cartierul constănţean Piaţa Chiliei, Robert Moroianu a atacat cu un cuţit un tânăr de 29 de ani, pe care l-a înjunghiat de mai multe ori.

Conform anchetatorilor, victima şi un alt tânăr mergeau pe strada Radu Calomfirescu, iar la un moment dat aceştia au fost abordaţi de Robert Moroianu şi de un alt bărbat, care le-au cerut o ţigară. După o scurtă discuţie, Moroianu l-a înjunghiat pe tânărul de 29 de ani, provocându-i leziuni la picioare. Ulterior, cele două persoane au fugit în direcţii diferite. Însoţitorul tânărului rănit a sunat la 112, la faţa locului ajungând o ambulanţă. Victima a fost resuscitată de medicii de pe ambulanţă şi transportată la spital, unde a decedat. În urma necropsiei s-a stabilit că loviturile i-au secţionat victimei artera femurală dreaptă şi vena femurală stângă.

Crima a avut loc în apropierea unui imobil care avea montată o cameră de supraveghere, imaginile surprinse fiind folosite în anchetă.

Mai multe articole despre:
crimă crimă constanţa crimă în stradă