MENIU

Ucigașul lui Teo Peter a ajuns vedetă de televiziune în SUA! A ascuțit o sabie în timpul unei emisiuni de succes

Ucigașul lui Teo Peter a ajuns vedetă de televiziune în SUA! Își ascutele sabia în timpul unei emisiuni de succes

Cel de-al 16-lea sezon al emisiunii “Arme născute din foc”, din SUA, l-a adus pe marile ecrane pe Chris Vangoethem, ucigașul basistului Teo Peter.

Vangoethem, pasionat de fierărie, s-a înscris la emisiunea concurs  realizată de postul History. În cadrul episodului 16 din sezonul 6, numit "Atilla's Sword of Mars", cei patru concurenți, inclusiv Vangoethem, au fost provocați să fabrice câte un cuțit de luptă din bucăți de meteorit.

Conform canalului History, concurenții sunt supuși unor probe eliminatorii care le testează îndemânarea și cunoștințele tehnice. În timpul concursului, Vangoethem a suferit o tăietură la deget. Emisiunea l-a prezentat ca fiind un fierar part-time cu o experiență de șapte ani. Vangoethem a declarat: "De-abia aștept să îmi testez aptitudinile în fața juraților și împotriva celorlalți concurenți".

Americanul a fost prezentat în emisiune drept un fierar part-time cu o experiență de șapte ani. Acesta a ajuns în domeniu după ce s-a retras din armată și a divorțat.

Vangoethem a trecut de prima probă, fabricarea lamei de cuțit, dar a fost eliminat după ce-a de-a doua probă, în care jurații au testat duritatea și rezistența lamei,. În timpul concursului, el s-a tăiat ușor la deget, având nevoie de o fașă care să oprească hemoragia.

„Trebuie să îmi ascut lama. (..) Mă simt ca și cum întreaga lume din jurul meu se învârte și nu mă mișc suficient de repede,” spune fostul pușcaș marin în cadrul binecunoscutei emisiuni. 

. „Mă duc să-mi îmbrățișez soția și să-mi sărut câinele. Dar nu am un câine sau o soție”, a spus Vangoethem înainte să părăsească platoul.

Un telespectator din SUA a fost intrigat de gluma spusă de Vangoethem și a încercat să afle mai multe informații despre acesta, pe care le-a împărtășit apoi pe un forum al fanilor emisiunii. „Deși nu am putut să confirm că este căsătorit sau că este proprietar de câine, am aflat că el a fost acuzat de ucidere din culpă”, a postat telespectatorul.

La data de 4 decembrie 2004, Teo Peter și-a găsit sfârșitul în mod tragic, când taxiul în care se afla a fost spulberat de autovehiculul condus de Chris Vangoethem.

La momentul accidentului americanul era pușcaș marin angajat al Ambasadei SUA la București. Imunitatea diplomatică i-a permis ucigașului să fie scos din România cu ajutorul unei aeronave a guvernului SUA. Mai târziu au existat și zvonuri conform cărora s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. Nu a fost, însă, judecat de autoritățile române, ci de Curtea Marțială a statului Virginia și a fost acuzat doar de adulter, pentru că petrecuse alături de o femeie cu o noapte în urmă.