MENIU

Scandalul ”cap de porc” zguduie TVR. Se cere demisia Doinei Gradea, acuzată că o protejează pe Firea

Șefa TVR, acuzată că a protejat-o pe Firea 

USR, Mișcarea România Împreună și PNL cer demisia șefei TVR Doina Gradea, acuzată că a făcut presiuni asupra propriilor jurnaliști.

”Directorul general al TVR, Doina Gradea, consideră că angajații postului public trebuie să fie recunoscători PSD, pentru că PSD le-a acordat un buget mare anul acesta și lasă să se înțeleagă că libertatea editorială este negociabilă atunci când coaliția majoritară aprobă finanțarea televiziunii publice.

De asemenea, din dezvăluirile apărute astăzi reiese că un reporter al TVR este insultat de către directorul general TVR, Doina Gradea, cu apelativul ”cap de porc” pentru că îi adresează întrebări incomode primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Tot doamna Gradea spune că angajații ar trebui ”tăiați”, deoarece nu-și văd interesul, sunt ”hateri înnăscuți”, lovind în cei care sunt la putere și care le dau bani. ”Interesul” TVR, așadar, este acela de a răspunde la comenzile PSD pentru că PSD împarte bugetul. 

Considerăm că presiunile editoriale din televiziunea publică trebuie să înceteze imediat iar directorul general, Doina Gradea, trebuie să-și dea demisia pentru că a ales să servească puterea politică în detrimentul informării corecte a publicului”, precizează un apel semnat de președintele USR și de cel al Mișcării România Împreună.

Dezvăluire explozivă. Cui aparține de fapt BMW-ul cu care Dragnea a mers la mare 

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a anunțat la rândul său că liberalii cer demisia șefei TVR. Dancă a precizat că dacă Gradea nu își dă demisia, atunci PNL o va convoca pe șefa TVR să dea explicații în Parlament. 

Dezvăluirile la care fac referire Dan Barna și Dacian Cioloș fac parte din seria promisă de jurnalistul Dragoș Pătraru și citate joi de Tolo.ro.

„Printre altele, Gradea dă exemplul unui reporter de la Știrile TVR, o fată care îi repugnă șefei atât fizic, cât și pentru felul în care se comportă pe teren. Nervoasă și aruncând jigniri, Gradea îi descrie interlocutorului cum ”Cap de porc”, așa îi spune ea jurnalistei, s-a apucat să pună de patru ori aceeași întrebare Gabrielei Firea ”în fața tuturor”!”, notează Tolontan.

Mai multe articole despre:
demisie TVR Gabriela Firea Doina Gradea cap de porc