MENIU

Turnul Eiffel, redeschis după trei luni de pauză

Turnul Eiffel, redeschis după trei luni de pauză

Turnul Eiffel, imagine iconică a Franței, și-a redeschis astăzi porțile, după cea mai lungă perioadă în care s-a aflat închis de la cel de-al Doilea Război Mondial și până în prezent, informează BBC.

În ciuda acestei vești bune așteptate de francezi și turiști, deopotrivă, monumentul emblematic al Parisului nu se reîntoarce în totalitate la programul normal și asta pentru că numărul de vizitatori va fi limitat, se menține obilgativitatea de a purta mască de protecție pentru toate persoanele de peste 11 ani, iar accesul se poate face numai până la cel de-al doilea etaj al clădirii.

În plus, vizitatorii vor trebui să folosească scările deoarece lifturile sunt închise până la data de 1 iulie pentru a se evita pericolul unei eventuale contaminări.

Turnul, finalizat în 1889, găzduia în jur de 7 milioane de vizitatori în fiecare an - aproximativ trei sferturi dintre aceștia fiind turiști străini, potrivit site-ului instituției.

Acest monument de 324 de metri este una dintre cele mai vizitate clădiri din lume. Pandemia de coronavirus a pus lacăt porților monumentului pe 13 martie, cu patru zile înainte de impunerea carantine generalizate în Franţa, pe 17 martie.

Mai multe articole despre:
turnul eiffel redeschidere