MENIU

Turiștii britanici, avertizați de propriul guvern că "atacurile teroriste nu pot fi excluse în România". Furturile sunt o altă problemă semnalată - DOCUMENT OFICIAL

Guvernul de la Londra i-a avertizat pe turiștii britanici care au ca destinație de vacanță România că ar trebui să ia în calcul riscul producerii unor atentate, dar și să țină cont de hoții din Capitala țării. Pe de altă parte, britancilor li se atrage atenția că "există toleranță zero pentru infracțiunile legate de droguri" și că "autoritățile române tratează foarte serios toate infracțiunile legate de droguri".

Recomandările guvernului britanic pentru cetățenii săi care pleacă în vacanțe în străinătate sunt structurate pe tematici, de la siguranță ți securitate până la condiții de trafic și reglementări rutiere.

Siguranță și securitate

Terorismul

Există o amenințare ridicată de atac terorist la nivel global care afectează interesele Regatului Unit și cetățenii britanici, inclusiv din partea unor grupuri și persoane care consideră Regatul Unit și cetățenii britanici drept ținte. Fiți conștienți de împrejurimi în orice moment,

Terorismul în România

Atacurile teroriste în România nu pot fi excluse. Atacurile ar putea fi nediscriminatorii, inclusiv în locuri vizitate de cetățeni străini.

 

Situația politică și demonstrațiile

În Ucraina vecină există o activitate militară pe scară largă. Consultați sfaturile de călătorie pentru Ucraina.

Demonstrațiile publice sunt frecvente. Marșurile și adunările sunt de cele mai multe ori pașnice și bine supravegheate, dar aveți grijă sporită în locurile aglomerate. Demonstrațiile, marșurile și adunările pot atrage violența. Monitorizați mass-media locale și urmați instrucțiunile autorităților locale.

Criminalitatea

Fiți atenți la furturi mărunte în orașele mari, în special în București. Hoții folosesc tehnici de distragere a atenției și pot efectua atacuri organizate în grup. Aveți grijă de pașaport, bani și obiecte personale, în special:

în apropierea caselor de schimb valutar și a hotelurilor

în mijloacele de transport în comun, în special spre aeroport

în principalele gări

în interiorul terminalelor aeroportuare

Infractorii au copiat carduri de credit sau de debit în unele baruri și restaurante.

Dacă este posibil, folosiți seiful hotelului pentru obiectele de valoare și aveți asupra dumneavoastră o copie a pașaportului.

 

Legi și diferențe culturale

Sancțiuni privind drogurile ilegale

Există toleranță zero pentru infracțiunile legate de droguri. Autoritățile române tratează foarte serios toate infracțiunile legate de droguri. Dacă sunteți condamnat, trebuie să vă așteptați la o pedeapsă cu închisoarea. Din ce în ce mai multe persoane, inclusiv vizitatori străini, au fost arestate și au primit sentințe lungi pentru infracțiuni legate de droguri la festivalurile de muzică din România.

Relațiile homosexuale sunt legale în România. Există comunități și evenimente LGBT+ active în România, deși majoritatea persoanelor LGBT+ nu sunt deschise. Găsiți informații despre problemele LGBT+ din România și citiți mai multe sfaturi pentru călătorii LGBT+.

 

Riscuri de transport

Călătoria pe șosea

Dacă intenționați să conduceți în România, consultați informațiile privind condusul în străinătate și verificați regulile de circulație în ghidul RAC privind România. Ghidul enumeră regulile de conducere și alte cerințe legale de care trebuie să fiți conștient, cum ar fi

purtarea unei truse de prim ajutor, a unui extinctor, a unui triunghi roșu de avertizare și a unei veste fluorescente

utilizarea anvelopelor de iarnă în perioada 1 noiembrie - 1 martie

Puteți folosi un permis de conducere britanic cu fotocarte pentru a conduce în România.

Conducerea sub influența alcoolului este o infracțiune gravă în România. Dacă sunteți testat și se constată că aveți alcool în organism, puteți primi o amendă și posibil pedeapsa cu închisoarea.

Ghidul COMPLET poate fi consultat AICI.