MENIU

Turiști străini RĂTĂCIȚI pe munte, mesaj EMOȚIONANT după ce au fost găsiți de salvamontiști

Turiști străini RĂTĂCIȚI pe munte, mesaj EMOȚIONANT după ce au fost găsiți de salvamontiști Foto: Captura video

Doi cetăţeni germani au fost salvaţi din Munţii Bucegi după ce s-au rătăcit şi au rămas fără baterie la telefon. Reacţia lor în momentul în care au fost găsiţi de salvamontiști este de-a dreptul emoţionantă. 

Până să rămână fără baterie la telefon, turiştii nemți au reușit să sune la serviciul salvamont şi au reușit să ofere informaţii despre locul în care se aflau. Erau într-o zonă izolată din Valea Albă.

Au reușit să ofere doar două informații, care s-au dovedit a fi extrem de importante.
- Vă rugăm, ajutați-ne! Ne-am rătăcit! Suntem pe Valea Albă, într-o zonă pustie."
Apoi telefonul s-a închis. Fără nicio șansă de a mai putea fi contactați, deoarece bateria era descărcată, relatează Ministerul de Interne, într-o postare pe pagina de Facebook.

Salvatorii s-au mobilizat rapid, iar un salvamontist chiar a venit din timpul liber pentru a ajuta la căutările turiştilor rătăciți, relatează Realitatea PLUS.

Mobilizarea celor de la MAI alături de salvamontiști a fost descrisă de reprezentanții MAI.

„Alin și Ionuț au parcurs o porțiune a traseului cu ATV-ul pentru a câștiga timp, deoarece peste doar câteva ore se lăsa noaptea, iar șansele de a-i găsi pe cei doi turiști scădeau.
"- Eu și colegul meu am avut un moment de inspirație, care a fost decisiv în operațiunea de căutare ne povestește Alin. Cunoșteam destul de bine Valea, așa că ne-am îndreptat spre punctul care ne oferea cea mai mare vizibilitate a zonei."
Colegii noștri se apropiau din ce în ce mai mult de persoanele care se pierduseră. Au început să facă gălăgie, să strige, cu gândul că, auzindu-i, vor răspunde”, potrivit MAI.

După 3 ore de căutări, salvamontiştii au ajuns la cele două persoane, un bărbat și o femeie. Extrem de emoționați și cu ochii în lacrimi, cei doi turişti i-au îmbrățișat pe salvatori, în semn de mulțumire, pentru că tocmai le salvaseră viața.

„Le era frig și frică. Reușiseră să aprindă focul, care ar fi putut să îi protejeze de temperaturile scăzute de peste noapte, dar nu și de urșii care circulă frecvent prin zonă. Tinerii au fost coborâți în siguranță de către cei doi jandarmi. Le-au mulțumit și i-au numit, pe bună dreptate, salvatori”, se mai arată în mesajul postat de MAI.

Dacă nu ar fi fost găsiți la timp, cei doi turiști din Germania ar fi fost în pericol, din cauza temperaturilor scăzute de peste noapte, dar și a urșilor care circulă frecvent prin zonă.