MENIU

Turiști străini BLOCAȚI pe munte, SALVAȚI spectaculos de salvamontiștii din Caraș-Severin

Turiști străini BLOCAȚI pe munte, SALVAȚI spectaculos de salvamontiștii din Caraș-Severin

Intervenție rapidă a salvamontiștilor din Caraș-Severin în cazul mai multor turiști cehi care au avut dificultăți pe traseele din Munții Cernei! O tânără inconștientă a fost salvată și transportată la spital. 

Este vorba de cinci turiști cehi care au avut nevoie de sprijinul salvatorilor, după ce tânăra nu s-a mai putut deplasa pentru a continua drumeția, relatează  realitateadecaras.net.

„În urma solicitării primite de la Salvamont Băile Herculane, prin care dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin a fost anunțat că o persoană se afla în stare de inconștiență în zona Valea Lungă din Munții Cernei, echipajul de jandarmerie împreună cu colegii de la Salvamont s-au deplasat în zona indicată, pentru acordarea sprijinului de specialitate și transportarea persoanei la o unitate medicală. Din cauza traseului foarte greu accesibil, în aproximativ o oră, echipa de salvare a reușit să ajungă în zona indicată. La sosirea echipajului, tânăra se afla într-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane. Intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor a fost răsplătită și de această dată cu cea mai de preț recompensă ce o poate primi un salvator: Vă mulțumesc din suflet că ne-ați salvat!”, au transmis jandarmii cărășeni.

Aceștia atrag din nou atenția ca turiștii să fie pregătiți când pleacă în expediții pe trasee dificile. Citește continuarea pe realitateadecaras.net.