MENIU

Tupeu uriaș. Procurorii cu pensii de 20 de ori mai mari decât ale unui român de rând sunt nemulțumi și impozitare și cer recalculare

Foștii oameni ai legii cer și recalcularea veniturilor

Nemulțumiri în lumea justiției. Un fost procuror DNA care are o pensie de peste 40.000 de lei este nemulțumit de impozitul pe care trebuie să îl plătescă și cere recalcularea. Nu este singurul caz, însă. Alți procurori i s-au alăturat și au dat casa de pensii în judecată, potrivit Realitatea Plus.

Fostul procuror DNA Gheorghe Șuhan ridică lunar o pensie de 42.700 lei, potrivit jurnaliștilor de la Dezvăluirea, dar a dat în judecată statul cerând recalcularea și diminuarea impozitului aferent.

Ulterior, alți 15 procurori ieșiți la pensie, inclusiv foști șef de Parchet și DNA, au inițiat acțiuni similare.

Aceștia au dat în judecată Casa Județeană de Pensii Iași și solicită să li se restituie sumele de bani care le-au fost reținute drept impozit.

În plus, foștii procurori consideră că pensiile lor ar trebui recalculate.

’Solicităm emiterea unei decizii conform art. 213 alin. 4 din Legea nr. 303/2022 în cadrul căreia să fie calculată pensia contributivă cu luarea în considerare a vechimii în muncă și a unui stagiu complet de cotizare calculat conform art. 82 alin. 2 din Legea nr. 303/2004’’, se mai arată în acțiunea depusă de aceștia la Tribunal, citată de publicația locală.

Instanța nu a luat încă o decizie asupra cererii depusă de aceștia. Dosarul este pasat de la o secție la alta a Tribunalului Iași pe motive de competență.