MENIU

Tupeu MAXIM! Și-a parcat mașina pe linia de tramvai, apoi a ieșit în pijamele să vadă ce haos a creat

Un tânăr șofer din Iași, în vârstă de 19 ani, a provocat haos în centrul orașului, după ce și-a parcat mașina pe linia de tramvai, blocând circulația pentru aproape o oră. Incidentul a avut loc luni seara, pe 14 octombrie 2024, după ora 22:00, în Piața Unirii, și a afectat grav traficul tramvaielor între Piața Unirii și Târgu Cucu.

Haos total creat din inconștiență

Mai mulți vatmani, dar și călători iritați de situație, au fost nevoiți să aștepte în zadar reluarea circulației. După ce angajații Companiei de Transport Public Iași (CTP) au sesizat problema, au solicitat intervenția poliției pentru a găsi proprietarul mașinii. În tot acest timp, 10 tramvaie au rămas blocate, formând o coadă imensă care s-a extins până la intersecția dintre strada Arcu și strada Gavriil Musicescu. Într-un final, mulți călători au ales să coboare din tramvaie și să-și continue drumul pe jos.

Un vatman blocat în Piața Unirii a relatat situația: „A trebuit să așteptăm aproape o oră din cauza unui șofer care și-a parcat mașina direct pe linia de tramvai. Oamenii voiau să ajungă acasă, erau ultimele curse ale serii, iar toată lumea era frustrată. N-am crezut că cineva ar putea parca în acest fel.”

Șoferul a avut o reacție neașteptată

După aproximativ o oră, șoferul a apărut la fața locului râzând și purtând pijamale, părând să nu fie afectat de haosul creat. Tânărul a explicat că nu credea că tramvaiele mai circulă după ora 22:00, considerând că parcarea pe linia de tramvai nu reprezintă o problemă. Poliția, însă, nu a acceptat această explicație și l-a sancționat pe loc.

Conform reprezentanților Poliției Locale Iași, tânărul, identificat ca fiind I.V.N., a fost amendat cu 825 de lei și i s-au acordat 3 puncte de penalizare, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Incidentul a atras reacții negative din partea celor afectați, iar mulți dintre vatmani și călători au criticat lipsa de responsabilitate a șoferului, care a perturbat grav transportul public.

„Persoana sancționată este I.V.N., în vârstă de 19 ani, domiciliat în municipiul Iași, și a fost sancționat conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 825 de lei și 3 puncte penalizare”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.