MENIU

Tunel subteran la Râșnov. Centrul istoric al orașului devine pietonal

Un tunel rutier subteran va fi inaugurat,la sfârșitul acestei săptămâni, la Râşnov, pentru a prelua traficul din centrul oraşului. Astfel, centrul istoric, care a fost reamenajat, va deveni pietonal.

Investiţia a fost de 15,5 milioane de lei din bani accesați prin fonduri europene. Tunelul are o lungime de 316 metri și va prelua traficul rutier din zona istorică a orașului. Asta va face ca centrul istoric din Râșnov să devină pietonal.

În centrul istoric au avut loc lucrări ample, care au presupus excavări pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, până la opt metri adâncime, pentru a se construi tunelul şi o parcare subterană cu 100 de locuri. De asemenea, cablurile au fost introduse în subteran, stâlpii de iluminat public au fost înlocuiţi cu lampadare prinse de clădiri, iar Piaţa Unirii a fost pavată, transmite News.ro.

Aici vor fi amplasate fântâni arteziene, mobilier stradal şi o scenă pentru evenimente.

Lucrările s-au finalizat acum după ce, iniţial, firma care a câştigat licitaţia, în 2013, nu a făcut nimic, iar la sfârşitul anului 2014 contractul a fost reziliat. Primăria Râşnov a continuat lucrarea cu un nou constructor iar tunelul va fi inaugurat vineri.