MENIU

TULBURĂTOAREA POVESTE a unei crime pasionale: Cazul "MIHAELA FULGA", rezolvat după 18 ani

TULBURĂTOAREA POVESTE a unei crime pasionale: Cazul "MIHAELA FULGA", rezolvat după 18 ani

Un profesor de la o universitate bucureşteană, arhitect la bază, a fost ridicat, marţi, de Serviciul Omoruri şi dus la audieri, fiind reţinut ca suspect într-o faptă sângeroasă care a şocat capitala României în urmă cu 18 ani. Dincolo de aceste date seci, de fapt divers, se ascunde tulburătoarea poveste, cu tente freudiene, a unei crime pasionale, încă... plină de mister.

Ea, o frumoasă profesoară de limba chineză, cu anturaje selecte în lumea diplomatică asiatică. El, profesor universitar, dependent aproape "ombilical" de mama sa. Ea, Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită fără suflare, de vecini, într-un bloc din cartierul Titan (zona Râmnicu Sărat), cu multiple lovituri la cap, produse cu un corp contondent. El, Dan Păcurariu (acum în vârstă de 55 de ani), încă de atunci aflat în cercul suspecţilor, este acuzat că şi-a omorât iubita, fosta sa studentă, în urmă cu 18 ani. A picat de două ori testul poligraf. Sunt şi alte probe, e drept indirecte, care-l incriminează. Cu toate acestea, profesorul universitar Păcurariu nu şi-a recunoscut niciodată fapta. Astăzi (n.r.-marţi), în prezenţa avocatului ales, şi-a rezervat dreptul de a păstra tăcerea. E probabil o problemă de ore sau de zile până va vorbi. Pentru că, pus în faţa faptului împlinit, în tirul încrucişat al anchetatorilor, dar, mai ales între pereţii reci, cu zăbrele de la "Beciul Domnesc", probabil că... va recunoaşte.

În noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, "în timp ce se afla în locuinţa victimei F.M. (n.r. - Fulga Mihaela, în vârstă de 30 de ani), situată în municipiul Bucureşti, sector 3, inculpatul P.D. a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebită, cauzându-i leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul", spun anchetatorii într-un comunicat sec de presă. Victima a fost descoperită, în stare de putrefacţie, în seara de 29 iunie 1998. "Agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv (o urmărea pe victimă la locul de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc.), între victimă şi inculpat existând o viziune diferită asupra relaţiei", se mai arată în comunicatul procuraturii. Cert este că tânăra Mihaela Fulga a fost ucisă cu bestialitate în apartamentul din cartierul Titan din Capitală, în care locuia cu chirie, după cum relata presa vremii. Profesoara de chineză (la un liceu din Capitală) a fost găsită după ce vecinii au alertat poliţia cu privire la un miros puternic.

Sursa: ziarulring.ro

 

Mai multe articole despre:
crimă profesor