MENIU

Tudorel Toader s-a răzgândit, a amânat publicarea "bombei" pentru Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a mai publicat, marţi seară, problele în sprijinul acuzaţiei sale că procurorul general, Augustin Lazăr, ar fi dat o ordonanță de clasare a unui dosar al preşedintelui Klaus Iohannis. În plen, acesta a afirmat că voia să-şi îndeplinească promisiunea, "pentru că e un documentul mai amplu". "Dar, după o zi ca asta, intensă, voi avea înțelegerea ca mâine să vin, la prima oră, și să prezint acel document”, a declarat Tudorel Toader.

La finalul dezbaterii în plen a moţiuniii simple care-l vizează, Tudorel Toader a fost întrebat ce conţine documentul pe care a promis că-l va publica miercuri.

"Eu voiam să îmi îndeplinesc promisiunea să public astăzi, pentru că este un document mai amplu, dar după o zi din asta care a început (...) la prima oră şi a fost o zi intensă, cred că voi avea înţelegerea ca mâine să vin la prima oră şi ăsta să fie primul act. Sigur, mâine e şi şedinţă de Guvern", a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei.

Întrebat de jurnalişti dacă miercuri se va afla ce a făcut Augustin Lazăr când a depus acea candidatură, Toader a răspuns: "Da (...) nu ce a făcut, mai ales ce nu a făcut".

De altfel, şi în timpul dezbaterii în plen şeful Justiţiei a fost întrebat de deputatul PNL Ioan Cupșa care sunt probele pe care le are împotriva procurorului general, însă Tudorel Toader a vorbit despre cu totul altceva.

"Vă voi pune public să vedeţi, sper să reuşesc în seara asta, cum în septembrie 2018 la Ministerul Public se formează o comisie de evaluare a procurorului general pentru perioada 2014-2015, când era procuror general la Alba-Iulia. Ca treaba să fie completă, comisia de evaluare era formata din 5 membri, având ca preşedinte al comisiei de evaluare pe însuşi Augustin Lazăr. Şi-au dat seama pe 5 septembrie şi au schimbat componenţa comisiei, astfel încât Augustin Lazăr să nu-l evalueze pe Augustin Lazăr pentru o perioada cu 4-5 ani în urmă", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei anunţase că va publica, marţi, una din probele în baza cărora a cerut revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror-şef. 

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR intitulată "Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)", în care semnatarii cer demisia lui Tudorel Toader.

Mai multe articole despre:
tudorel toader Augustin Lazăr moţiune toader