MENIU

Tudorel Toader a lămurit misterul şalupei cu care s-a plimbat. Cui aparține ambarcațiunea. EXCLUSIV realitatea.net

Tudorel Toader a postat acum câteva zile, pe pagina sa de Facebook, două fotografii de pe o ambarcaţiune, alături de băieţii săi. Fostul ministru al Justiţiei a oferit, în urmă cu puţin timp, pentru realitatea.net, prima reacţie referitoare la acest subiect, după ce presa a scris că ambarcaţiunea ar aparţine Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, unde Tudorel Toader este rector.

Tudorel Toader a explicat, exclusiv pentru realitatea.net: "Nu este un iaht, ci o salupa cu 8 locuri. Acum o luna, cred, a fost singura data cand am urcat intr-o ambarcatiune, pentru cateva ore, participand la receptia lucrarilor de restaurare".

Apoi a continuat, recunoscând că ambarcaţiunea aparţine Universităţii din Iaşi: "Salupa era cumparata din 2008 si nefolosita, tinuta pe uscat la statiunea Agigea. Da, apartine Universitatii Alexandru Ioan Cuza".

Declaraţiile acordate de Tudorel Toader jurnalistului Cristian Otopeanu sunt primele referitoare la acest subiect.

Fotografiile postate pe Facebook, pe data de 16 august, de Tudorel Toader, au fost realizate acum o lună, când fostul ministru al Justiţiei era în concediu, la Agigea. 

TUDOREL TOADER A DEMISIONAT DIN FRUNTEA MINISTERULUI JUSTIŢIEI ÎN APRILIE 2019

Tudorel Toader a anunţat acum patru luni, mai precis pe 18 aprilie 2019, că demisionează din funcția de ministru al Justiției, după un mandat început în ianuarie 2017. El i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, în care şi-a precizat punctul de vedere.

"Stimată doamnă Prim ministru,

Luând act de voinţa politică exprimată în cadrul Comitetului Executiv al PSD (CEX), în sensul retragerii sprijinului politic din calitatea de ministru al Justiţiei,

Luând act de decizia dumneavoastră de a transmite Preşedintelui României, domnului Klaus Werner Iohannis, solicitarea revocării din funcţia de ministru al Justiţiei,

Luând act de voinţa dumneavoastră exprimată în cadrul întrevederii de astăzi, 18 aprilie 2019, la sediul Guvernului, în sensul depunerii demisiei din funcţia de ministru al Justiţiei,

Cunoscând faptul că în procedura de remaniere guvernamentală, Prim-ministrul are rolul decisiv,

Vă depun demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, urmând ca dumneavoastră să apreciaţi asupra destinaţiei şi utilizării acesteia.

Totodată, cunosc faptul că până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a noului ministru al Justiţiei îmi revine obligaţia asigurării continuităţii activităţii la nivelul Ministerului Justiţiei.

Vă rog să primiţi, Doamnă Prim-ministru, expresia înaltei mele consideraţii" a fost mesajul trimis de Tudorel Toader, în luna aprilie, premierului Viorica Dăncilă.

TUDOREL TOADER A REVENIT ASTĂZI CU DEZVĂLUIRI DESPRE MOMENTUL PLECĂRII DIN FUNCŢIA DE MINISTRU AL JUSTIŢIEI

Astăzi, la mai bine de patru luni de la acel moment, Tudorel Toader e explicat, printr-o postare pe Facebook, că a fost revocat din Guvern mai ales fiindcă a refuzat să-și pună semnătura pe patru ordonanțe de urgență în domeniul justiției. La acel moment, Liviu Dragnea era preşedintele PSD.

Iată mesajul lui Tudorel Toader, de astăzi:

"Doar pentru cei ce vor sa vada/ stie adevarul !
In principal, pentru ca am refuzat :
1. OUG privind amnistia si gratierea;
2. OUG pentru modificarea Codului penal;
3. OUG pentru modificarea Codului de procedura penala;
4. OUG pentru contestarea hotararilor pronuntate de catre ICCJ in completele de 5 judecatori,
...am fost revocat din Guvern !
PS: voi reveni si cu alte " amanunte"!"