MENIU

Tudorel Butoi acuză autoritățile de greșeli după CRIMA din Bolintin Vale: „Cum poți să-l reții pe unul și ceilalți 3 să se uite la televizor?!”

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre crima din Bolintin Vale

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a avertizat că se poate repeta oricând un eveniment ca la Bolintin Vale. Acesta a comentat,în exclusivitate, la Realitatea PLUS, greșelile oamenilor legii în ancheta începută după crima din Giurgiu și în reținerea celor vinovați de uciderea șoferului.

„Așteaptă o scânteie ca să explodeze. Să presupunem că nu se ridicau oamenii azi-noapte.  Fapta rămânea o faptă simplă. Un șofer, o cărămidă și a murit. (...) Această situație a oamenilor revoltați a fost generată... , este o <<vendetta>>. Vendeta se realizează atunci când instituțiile statului devin necredibile, intră în derizoriu. Există expresia românească <<îmi fac singur dreptate>>. Este la un pas de a actualiza Hădărenii, a avertizat psihologul criminalist Tudorel Butoi, referindu-se la conflictele din satul din județul Mureș din 1991, 1993 cu comunitatea de romi. 

Tudorel Butoi a criticat decizia de a reține doar un singur agresor, și nu întreaga grupare care a acționat și a provocat scandalul și crima din Bolintin Vale.

„Pentru juriști și oameni politici, aici ați avut grup organizat, infractional. Cum poti sa-l retii pe unul, si ceilalti trei sa se uite la televizor?! La o incăierare nu merge toata gruparea în inchisoare si urmărirea penală se finalizează cu toti in stare de arest?! Că asta i-a provocat pe oamenii ăia.

Cum ați putut tolera, juriștilor, să fie scoasă din conținutul constitutiv al infracțiunii componenta pericolului social?! Adunați-vă!”, a comentat Tudorel Butoi, într-o declarație dată în exclusivitate la Realitatea PLUS după evenimentul tragic din Bolintin Vale.

Un șofer de microbuz a murit după ce a fost agresat de mai mulți bărbați din Bolintin Vale, duminică, 9 ianuarie. Decesul s-a produs după ce a fost lovit cu o piatră în cap de unul dintre aceștia. Localnicii au ieșit în stradă de miercuri seară și sunt revoltați că nun se iau măsuri împotriva celor care provoacă de câțiva ani mai multe scandaluri, sunt implicați în furturi și violențe în oraș.

SUTE de oameni în stradă după crima din Bolintin Vale - PROTEST după ce un șofer a fost UCIS cu pietre