MENIU

Trump, criticat dur în Franţa şi Marea Britanie, după ce a ironizat atentate şi alte crime

Trump, criticat dur în Franţa şi Marea Britanie, după ce a ironizat atentate şi alte crime

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras critici dure după ce, într-un discurs în care a justificat dreptul cetăţenilor americani de a deţine arme de foc, a ironizat producerea atentatelor în Franţa şi multiplicarea crimelor în capitala Marii Britanii.

Donald Trump a făcut controversatele afirmaţii într-un discurs rostit la Asociaţia Armelor de Foc (NRA). Liderul de la Casa Albă a oferit argumente în favoarea menţinerii dreptului cetăţenilor americani de a deţine arme de foc, în pofida unei serii de atacuri armate soldate cu sute de morţi în ultimii ani. Trump a motivat deţinerea armelor de foc, comparând situaţia din SUA cu cele din Franţa şi Marea Britanie.

"Parisul, Franţa, acolo există cele mai dure legi din lume privind deţinerea de arme. Nu are nimeni arme în Paris, nimeni, şi ne amintim cu toţii că peste 130 de oameni (au fost ucişi - n.red.), plus numeroşi alţii care au fost răniţi în mod oribil. Aţi observat că nu vorbeşte nimeni deloc despre asta? Au fost ucişi de un grup mic de terorişti care aveau arme. Nu s-au grăbit, i-au omorât pe toţi, unul câte unul. Bum! Vino aici. Bum! Vino aici. Bum!", a afirmat Trump, simulând împuşcarea unor oameni.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
SUA Donald Trump