MENIU

Trucul care păstrează mai mult timp pasta de tomate, chiar după ce borcanul a fost desfăcut. Nu va mai face mucegai deloc

Ce trebuie să faceți pentru ca pasta de tomate să nu mai mucegăiască niciodată. Care este secretul care o păstrează mult timp, chiar și după ce borcanul a fost desfăcut.

Înainte de a vă spune secretul care păstrează pasta de tomate pentru ami mult timp și împiedică dezvoltarea mucegaiului, vă recomandăm o rețetă tradițională de pastă de tomate.

Ingrediente:

- 20 de kilograme de roşii coapte
- o ceaşcă de sare

Magiun de prune fără zahăr, rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul folosit de marele gastronom care dă o savoare aparte

Pulpa obţinută se pune la fiert timp de o oră, până când preparatul capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit,  se pune în borcane şi se aşază în cămară. Trebuie să aibă consistență pentru a rezista mai mult timp.

Trucul care păstrează pasta de tomate fără mucegai

După ce ați desfăcut un borcan cu pastă de tomate aceasta, chiar dacă va fi ținută la frigider, riscă să dezvolte mucegai, la scurt timp după desfacere. Pentru a evita dezvoltarea mucegaiului trebuie să turnați deasupra peste pasta de tomate un strat consistent de ulei, astfel încât toată pasta să fie acoperită. În felul acesta nu se va mai dezvolta mucegai, iar pasta dumneavoastră de tomate va rezista mult timp, chiar dacă nu o veți ține a frigider.

Mai multe articole despre:
pasta de tomate sfaturi truc mancare retete culinare