MENIU

Trucul care îţi permite să mănânci pâine fără să te îngraşi

Resimţim pofta amestecată cu teroare de fiecare dată când trecem pe lângă o brutărie. Cu toate acestea, nutriţioniştii încep să se îndoiască de acurateţea semnalelor lor de alarmă din acest punct de vedere şi ne spun acum că există o modalitate prin care poţi mânca pâine şi fără să te îngraşi!

Şi nu ne referim (doar) la pâinea neagră sau la cea diet friendly, ci chiar la atât de delicioasă şi totuşi blamată pâine albă! Află de mai jos care este trucul care te ajută să te delectezi cu cele mai gustoase sortimente de pâine fără grijă caloriilor în plus!

Trucul care te ajută să mănânci pâine fără să te îngraşi

Cercetătorii sunt tot mai porniţi în ultima vreme să distrugă miturile care ne transformau alimentaţia într-un chin lipsit de cea mai mică urmă de plăcere; conform lor, acum poţi mânca liniştită cea mai albă pâine de pe lume, fără grijă că te vei îngraşă!

Cum să faci cea mai bună pâine de casă: sănătoasă şi gustoasă

Ce trebuie să faci? Să îţi supui pâinea unui proces de pregătire! Mai întâi, pune-o la congelator, apoi dezgheaţ-o şi adăposteşte-o în prăjitorul de pâine. Conform experţilor, astfel scazi indicele glicemic al pâinii şi nu doar că nu îţi mai umpli corpul de calorii, dar nici nu îţi mai afectezi tensiunea, nu te mai "abonezi" la boli de inimă sau la obezitate ori la unele forme de cancer.

Cum au descoperit oamenii de ştiinţă trucul salvator?

Ca întotdeauna, apelând la un studiu, publicat în European Journal Of Clinical Nutrition. Cercetarea a reunit 10 adulţi sănătoşi, care au fost rugaţi să consume ori pâine albă, proaspătă, pregătită la toast, ori îngheţată şi dezgheţată sau îngheţată, dezgheţată şi apoi introdusă în prăjitor.

Rezultatul? Deşi toate cele trei forme de pâine aveau un indice glicemic mai scăzut, doar ultima metodă de preparare aveau un impact mai mic asupra glicemiei subiecţilor.

Acum, că ni s-a dezvăluit trucul salvator, suntem gata să trecem din nou prin faţa brutăriei preferate, fără teamă că astfel ne vom compromite sănătatea!

Mai multe articole despre:
sănătate dietă pâine