MENIU

Truc eficient! Cum dezveţi bebeluşul de biberon

Truc eficient! Cum dezveţi bebeluşul de biberon

Atunci când ai copii, biberonul şi suzeta sunt obiectele de uzură ce îşi fac adânc simţită prezenţa zi de zi. Ajungi chiar să creezi o rutină din fiertul tetinelor şi din curăţarea suzetei. Însă aceste obiceiuri dezvoltate de către tine pot afecta dezvoltarea bebeluşul tău pe termen lung. Este chiar indicat să încerci să-ţi dezobişnuieşti bebeluşul cât mai repede de biberon şi de suzeta.

Însă acest lucru poate fi cu adevărat o provocare. Nu vrei să-l auzi plângând şi să-i creezi o stare de stres, iar presiunea acestor momente de multe ori te face să eziţi să îi iei suzeta sau biberonul. Specialiştii au găsit însă o modalitate rapidă şi extrem de eficientă pentru a înlătura biberonul din viaţă micuţului tău.

Aceasta este benefică şi pentru sănătatea sa, deoarece este o metodă revoluţionară de ajutor în dezvoltarea micuţului tău. Este vorba de procesul complex de diversificare alimentară pe baza schemei şi tabelului de nutriţie recomandat de medic.

Trecerea de la biberon la cană

Acest proces este unul pe cât de complex pe atât de natural. Cei mai mulţi dintre bebeluşi ajung să consume piureuri de fructe sau shake-uri în mod natural, însă la o vârstă destul de înaintată. Specialiştii recomandă ca acest lucru să se întâmple încă din primele 5 luni de viaţă ale micuţului.

Ajutându-l mai întâi cu biberonul, iar apoi înlocuind acest obicei cu hrănirea lui cu linguriţa, bebeluşul se va dezvolta, va capătă mult mai rapid poftă de mâncare şi va deveni din ce în ce mai curios. Astfel, asigurându-i în acelaşi timp un meniu diversificat, vei reuşi să-l şi dezobişnuieşti de biberon la o vârstă fragedă.

Discută mai întâi cu medicul şi vezi ce presupune acest proces de diversificare la bebeluşi, apoi consultă schema alimentară şi tabelul nutritiv, iar apoi învaţă-l pe bebe să fie independent şi ajută-l să se dezvolte rapid, căpătând nutrienţii esenţiali dintr-o gamă vastă de alimente benefice pentru el şi pentru sistemul lui imunitar.

Diversificarea la bebeluşi este un proces cu un puternic impact la nivelul sănătăţii şi dezvoltării armonioase a copilului tău, scrie bzi.ro.

Mai multe articole despre:
copil bebeluş biberon suzeta