MENIU

TROFEUL CALITĂŢII. Bogdan Popovici, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre condiţiile de detenţie

Bogdan Popovici

Condamnat alături de Adrian Năstase, în Dosarul Trofeul Calităţii, Bogdan Popovici face dezvăluiri cutremurătoare despre condiţiile de detenţie din penitenciar. Omul de afaceri susţine că deţinuţii sănătoşi sunt cazaţi în aceleaşi celule cu cei bolnavi de tuberculoză. Sau că, deşi regulamentul prevede întâlniri conjugale cu soţia, de asemenea condamnată, acestea îi sunt aprobate foarte rar. "Declar pe proprie răspundere, susţin şi semnez: Dacă ştiam că e aşa de bine în puşcăriile din România ceream de mic!", conchide, ironic, Bogdan Popovici.

Omul de afaceri critică faptul că nu este respectat regulamentul în ceea ce priveşte întâlnirile conjugale cu soţia sa, de asemenea condamnată în Dosarul Trofeul Calităţii.

"Ni se aprobă doar o întâlnire intitulată "conjugală" o dată la trei luni (în primele şase luni NU) timp de două ore. Atunci Marina este transportată într-o cuşcă metalică de un metru pătrat fără fereastră într-un camion hodorogit. Da, un metru pătrat, între 6 şi 12 ore de dus şi 6 şi 12 ore întors. Cuşca arzând vara şi îngheţând tun iarna. E culcată în noaptea dintre drumuri în camere cu bolnave de tuberculoză!", povesteşte Bogdan Popovici într-o scrisoare publicată de cotidianul.ro.

Deţinutul nu ezită să-l ironizeze nici pe ministrul Justiţiei, pentru condiţiile din penitenciare.

"Timpul în care noi ne vedem şi vorbim ca să ne păstrăm legătura familială este 0,00094% pe an! Ca să demonstrăm reabilitarea noastră, mulţumim tăcutului ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru că gestionează acest regulament de executare a pedepsei atât de performant! Vom demostra până la capăt calitatea fără egal a metodelor de reeducare din România, a justiţiei sale vizionare şi de abia aşteptăm, Marina şi cu mine, să fim supuşi probei campionilor, lipsa de oxigen", continuă, ironic, Bogdan Popovici.