MENIU

Trendul fetițelor care se machiază a pus pe jar internetul. Platformele sociale au început deja să ia măsuri

Trendul fetițelor care se machiază a pus pe jar internetul. Foto: Captură YouTube

Un trend halucinant, care luase amploare pe rețelele sociale, a fost restricționat de youtube. Este vorba despre clipurile cu conținut de frumusețe și machiaj pentru copii. Dermatologii atrag atenția că aceste produse pot fi nocive pentru copii mai mici de 17 ani. 

Deși au vârste extrem de fragede, unele chiar până în 8, 9 ani, tot mai multe copile apar în tutoriale de make-up sau filmulețe cu sfaturi pentru îngrijirea tenului. Acest trend a atras atenția specialiștilor.


Pe lângă faptul că promovează anumite standarde de frumusețe, tot mai multe copile folosesc însă și produse nepotrivite care le pot face rău, atrag atenția specialiștii. Acesta este și motivul pentru care platforma YouTube a decis să nu le mai recomande adolescenților astfel de clipuri.


Deși producătorii de cosmetice au început să scoată pe piață produse care pot fi folosite de copiii mai mari de 10 ani, dermatologii le recomandă părinților să fie precauți.


Totul pornește de la părinți, spun și psihoterapeuții. Doar adulții din familie pot limita accesul la anumite informații și pot purta discuții cu ei de când sunt mici, pentru a le forma personalitatea. 

Cântăreața Oana Radu, dezvăluiri despre relația abuzivă și mâncatul compulsiv. Cum a reușit să slăbească de la 120 de kilograme

Mai multe articole despre:
machiaj trend