MENIU

Trei surprize de Ziua Naţională: un jurnalist cântă rock, un bariton cântă folk, o campioană...

<p>Săptăm&acirc;na responsabilităţii</p>
<p>Săptăm&acirc;na responsabilităţii</p>
<p>Săptăm&acirc;na responsabilităţii</p>
<p>Săptăm&acirc;na responsabilităţii</p>

Ziua de 1 Decembrie este sărbătorită într-un mod special de către unul dintre jurnaliștii Realitatea TV. Claudiu Popa, realizator al emisiunii News Room, a cântat, de Ziua Națională, celebrul cântec ”Iancu la Țebea”, remixat pe ritmuri rock de trupa lui Andrei Păunescu.

Surpriza dedicată românilor de Claudiu Popa nu a fost singulară. Canotoarea Roxana Cogianu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de astă-vară, de la Rio, a recitat câteva strofe din poezia "Rugă pentru părinți" a lui Adrian Păunescu. Baritonul Operei Naționale din București, Iordache Basalic, care se afla în public, a urcat pe scenă și a interpretat un cunoscut cântec al fostului cenaclu Flacăra.

Cele trei surprize deosebit de apreciate de publicul aflat miercuri seara în holul de la intrarea principală a mallului Plaza România, admirația fiind împărtășită, deopotrivă, și celorlalți artiști prezenți în spectacol – Magda Puskas și Rareș Rusu, Andrei Păunescu și trupa sa, alături de solista vocală Maria Maria și Mariana Pakis, artist plastic sand-art.

Evenimentul este parte a unui proiect socio-educativ, intitulat "Săptămâna responsabilității", și care se desfășoară, zilele acestea în sectorul 6. Dedicat în special copiilor și adolescenților, proiectul "Săptămâna responsabilității" este realizat de Primăria sectorului 6, împreună cu Centrul Cultural European sector 6, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, al cărei președinte este realizatoarea Realitatea TV Lavinia Șandru, parteneri fiind Clinica "Regina Maria", Realitatea TV și realitatea.net.

Până duminică, inclusiv, între orele 11 și 14, Lavinia Șandru și echipa sa vă așteaptă la work-shopuri despre televiziune, în rotonda mallului. "Vom realiza un fel de mini-școli de televiziune, cu ajutorul lui Vlad Ionescu de la Școala de Televiziune, copiii în special având ocazia să învețe cum se realizează o știre sau o emisiune de televizune, asta după ce în zilele precedente ale proiectului nostru i-am învățat cum să fie responsabili față de consum, fie el de alimente sau de așa-zisa hrană audiovizuală. Avem o misiune plăcută, pe care o ducem cu bine la capăt datorită partenerilor noștri nutriționiști, jurnaliști, artiști, juriști, toți fiind dedicați scopului proiectului nostru, acela de a responsabiliza tânăra generație și de a o pregăti să facă față mai ușor tentațiilor negative ale vieții moderne", declară realizatoarea tv Lavinia Șandru pentru realitatea.net.

"Săptămâna responsabilității" a început luni, la Liceul Teoretic "Tudor Vladimirescu". Au fost susținute work-shopuri de nutriție corectă, educație pentru media și dezvoltare personală și au fost difuzate filme de animație, toate sub egida unui amplu proiect pilot socio-educativ, ce se va desfășura la nivelul a trei sectoare dintre cele șase ale Capitalei.

Mai multe articole despre:
ziua naţională