MENIU

Trei REMEDII cu MĂMĂLIGĂ: sigur nu ştiai că tratează aceste boli!

Mămăliga este un aliment pe gustul multor români, mai ales atunci când este combinată cu sărmăluţe, brânză sau smântănă. Puţini ştiu însă că mămăliga este benefică pentru organism în tratarea anumitor afecţiuni.

Iată tre remedii cu mămăligă:

1. Pentru dureri în gât şi răceală - pune pe o tablă încinsă două linguri cu mălai şi fă inhalaţii cu fumul produs. Seara, înainte de culcare, bea o cană cu terci, în care pui jumătate de linguriţă de unt.

2. Pentru bronşite, tuse cronică, gripă - prepară o mămăligă normală, las-o să se răcească cât suportă pielea, apoi întinde-o pe piept, în strat de 2 cm. Lasă 15 minute, apoi dă-o la o parte şi şterge locul cu spirt camforat.

3. Pentru eliminarea pietrelor de la bilă - aplică dimineaţa, la două ore după micul dejun, în zona bilei un prosop înmuiat în ceai fierbinte de muşeţel. Schimbă această compresă de 3-4 ori, la intervale de 15 minute. Mănâncă pe la ora 12.00 o farfurie de griş cu lapte cât mai fierbinte. Peste 20 de minute, pune o mămăligă fierbinte mare, învelită  într-un prosop moale, în zona ficatului. 15 minute mai târziu, bea 100 ml de ulei de măsline sau de floarea-soarelui la 37°C şi imediat sucul de la o lămâie. Noaptea se vor elimina pietrele.

Sursa: femeia.ro