MENIU

Trei persoane care racolau tinere pe care le obligau să se prostitueze, reţinute

Trei persoane care racolau tinere pe care le obligau să se prostitueze, reţinute

Trei persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii în București, Brașov, Sibiu și în județul Ialomița, suspecţii fiind acuzaţi că au racolat mai multe tinere pe care le-au obligat să se prostitueze, iar dacă acestea voiau să plece, le ameninţau cu publicarea unor imagini compromiţătoare.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Cristinel Năstase, Ionel Stareţu şi Monica Ionela Stareţu, cercetaţi pentru mai multe infracţiuni de trafic de persoane şi pentru mai multe infracţiuni de proxenetism.

"În fapt se reţine că în perioada februarie - iunie inculpaţii Năstase Cristinel şi Stareţu Monica Ionela au organizat activităţi de exploatare a prostituţiei, racolând zece tinere pe care le-au determinat să practice prostituţia în folosul lor. Cei doi, sprijiniţi şi de alte persoane au înlesnit practicarea prostituţiei prin închirierea unor apartamente în regim hotelier în Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov, în care tinerele au fost plasate, au pus la dispoziţie telefoane şi cartele şi au publicat anunţuri pe Internet în vederea racolării clienţilor care solicitau serviciile sexuale ale tinerelor", se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, tinerele care voiau să plece de la cei care le obligau să se prostiueze erau șantajate cu publicarea unor imagini compromițătoare în care acestea apăreau.

"Încasările erau ţinute şi pe foi de hârtie care, la sfârşitul zilei, erau trimise inculpaţilor. Ulterior, tinerele trebuiau să şteargă datele din memoria telefonului şi să distrugă înscrisurile. Tinerele care au plecat sau care şi-au anunţat intenţia de a pleca de la inculpaţii Năstase Cristinel şi Stareţu Monica Ionela au fost ameninţate de către aceştia cu publicarea de imagini compromiţătoare cu scopul de a le determina să îşi continue activitatea de prostituţie în folosul inculpaţilor", se mai arată în comunicatul de presă.

Surse din cadrul DIICOT au declarat că şi cea de-a treia persoană, Ionel Stareţu, se ocupa de racolarea tinerelor.

Joi, procurorii DIICOT au făcut cinci percheziții domiciliare în București, Brașov, Sibiu și în județul Ialomița, de unde au ridicat aparatură audio-video folosită pentru supravegherea tinerelor, sumele de 30.000 euro, 1000 de lei, două carduri bancare, un spray cu piper, un dispozitiv cu electroşocuri și un pistol cu bile.

Mai multe articole despre:
prostituţie proxenetism reţea prostituţie