MENIU

Trei ministere primesc bani în plus! Marcel Boloș: 'Este o zi importantă pentru investiţiile strategice ale României'

Marcel Boloș în timpul ședinței de guvern (Inquam Photos/George Călin)

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă „o zi importantă pentru investiţiile strategice ale României”, arătând că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern este alocarea a aproximativ 4 miliarde lei pentru suplimentarea bugetelor la ministerele Dezvoltării, Investitiilor şi Transporturilor.

„Este o zi importantă pentru investiţiile strategice ale României. Spun asta pentru că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern avem alocarea a aproximativ 4 miliarde lei pentru suplimentarea bugetelor pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene şi Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România”, a anunțat ministrul Finanţelor într-o postare pe Facebook.

Boloș a precizat că este vorba despre investiţii ale căror impact nu se reflectă doar în indicatorii macroeconomici, ci, mai ales, în viaţa de zi cu zi a românilor, în comunităţile lor şi în perspectivele lor pentru viitor.

„Concret, pentru Ministerul Dezvoltării alocăm 2,56 miliarde lei, pentru susţinerea investiţiilor din programele Anghel Saligny, programele Companiei Naţionale de Investiţii şi Programele Naţionale de Dezvoltare Locala 1 şi 2. Mai exact, avem 210 milioane lei pentru proiectele aferente PNRR din Valul renovării, 490 milioane lei pentru proiectrele aferente Companiei Naţionale de Investiţii şi 1,86 miliarde lei pentru programele de modernizare a drumurilor şi asigurarea infrastructurii de apă-canalizare. În plus, alocăm pentru MDLPA şi 5 miliarde lei credite de angajament, tot pentru obiectivele de investiţii”, anunţă Marcel Boloş.

El adaugă că Ministerul Investiţiilor primeşte 600 de milioane lei, pentru asigurarea cofinanţărilor pentru proiectele de investiţii din Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă şi Programul Operaţional Infrastructură Mare, unde avem finanţări concrete pentru că în România să nu se mai care apă cu găleata şi nici să nu se mai folosească surse alternative de încălzire.

Boloş mai spune că pentru Ministerul Transporturilor se alocă în plus 600 de milioane lei, unde trebuie să asigurăm partea noastră de contribuţie pentru investiţii ca: Autostrada Moldovei – Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani, Autostrada Transilvaniei – Secţiunea Nadaselu-Poarta Salajului, Autostrada Lugoj-Deva.

„Vedem, aşadar, că se alocă bani în plus pentru proiecte care răspund nevoilor reale şi imediate ale oamenilor”, comentează Boloş.

Ministrul Finanţelor mai spune că, dacă ne uităm la bugetul Ministerului Dezvoltării în 2019, acesta era de aproximativ 8,8 miliarde lei pe tot anul.

Mai multe articole despre:
bolos finante bani in plus sedinta de guvern pnl